Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Hoe gaat het met je? Ga in gesprek over je gezondheid

Nieuws

Zit je niet lekker in je vel door ziekte of andere problemen? En wil je een keer uitgebreid in gesprek met een zorgverlener over wat voor jou en jouw gezondheid belangrijk is? In een aantal gemeenten is het mogelijk om, als verzekerde van Zorg en Zekerheid, een Positief Gezondheidsgesprek aan te vragen bij je huisarts, wijkverpleegkundige of thuisbegeleider.

Tijdens het Positief Gezondheidsgesprek kun je aangeven wat er speelt en wat je aan jouw situatie zou willen veranderen. De zorgverlener denkt met je mee over mogelijkheden en oplossingen of geeft informatie en advies. Op dit moment is het mogelijk om deel te nemen aan de pilot in de gemeente Alphen aan den Rijn, Leiden en Zoeterwoude.

Sfeerbeeld

Brede kijk op gezondheid

Gezondheid kan gaan over ziekte, maar gezond zijn is eigenlijk meer dan alleen ‘niet ziek’ zijn. Gezondheid is bijvoorbeeld ook omgaan met stress of pijn. Soms lukt het niet om de dingen te doen, die je graag zou willen. Je kunt bijvoorbeeld door ziekte of andere problemen niet lekker in je vel zitten. Dan helpt het om dit rustig met een zorgverlener te bespreken. In totaal vinden er drie gesprekken plaats; een startgesprek, een tussengesprek halverwege en een eindgesprek een half jaar na het startgesprek.

Zit je niet lekker in je vel en denk je dat een Positief Gezondheidsgesprek jou kan helpen? Vraag deze dan voor 15 februari 2020 aan bij een van de deelnemende zorgverleners in Alphen aan den Rijn, Leiden en Zoeterwoude. Woon je niet in één van deze gemeenten en zou je wel graag een gesprek willen aanvragen? Mail dan naar communicatie@zorgenzekerheid.nl onder vermelding van Positief Gezondheidsgesprek.

Alphen aan den Rijn
Wijkverpleegkundige: mevrouw Pfauth (mail naar: M.Pfauth@activite.nl)
Thuisbegeleider: mevrouw Van der Wal (mail naar: A.vdr.Wal@activite.nl)
Bent u patiënt bij Huisartsenpraktijk Saffier 129? Dan kunt u een afspraak maken met uw huisarts of praktijkondersteuner via de assistente: 0172 – 44 56 10
Leiden
Wijkverpleegkundige: mevrouw Jager (bel: 06 -271 563 02 of mail naar: J.Jager@activite.nl.
Thuisbegeleider: mevrouw Van Seggelen (bel: 06 -271 631 80 mail naar: M.v.Seggelen@activite.nl)
Bent u patiënt bij huisarts Jonkers van Huisartsenzorg Jonkers & Otten? Dan kunt u een afspraak maken via de assistente: 071 – 512 22 68.
Bent u patiënt bij huisarts Boels of huisarts Van Randeraat van Huisartsencentrum Leiden? Dan kunt u een afspraak maken via de assistente: 071 – 516 25 35.
Zoeterwoude
Wijkverpleegkundige: mevrouw Van der Werf (mail naar: S.vd.Werf@activite.nl)
Thuisbegeleider: mevrouw Bontje (mail naar: Y.Bontje@activite.nl)
Bent u patiënt bij Huisartsenpraktijk Zoeterwoude Rijndijk? Dan kunt u een afspraak maken met praktijkondersteuner Reiling via de assistente: 071 – 589 49 46

Wil je meer lezen over Positieve Gezondheid, download de folder.