Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid


Hoe zit het nu écht: Het bewijs dat Zorg en Zekerheid beter in jouw buurt is

Nieuws
Maakt Zorg en Zekerheid de buurt echt gezond? Hoe dan precies? Omdat we 200 jaar bestaan, hebben we 200 projecten op een rij gezet. Deze vinden allemaal in de regio en met onze hulp plaats. Het bewijs dat Zorg en Zekerheid écht beter in jouw buurt is.
project.alttext_fallback

Welk project maakt mensen écht gezonder?

Senior zorginkoper Erik Kramer: “Slimme apparaten kunnen je thuis inzicht geven in je gezondheid. Het LUMC is ermee begonnen, met steun van Zorg en Zekerheid. Daarna zijn we een proef gestart in de Leidse wijk Stevenshof en bij gezondheidscentrum Dillenburg in Alphen aan den Rijn. Inwoners met een hoger risico op hart- en vaatziekten kregen een bloedrukmeter, digitale weegschaal en stappenteller. De huisartsenpraktijk keek mee. Wat bleek? De bloeddruk en het gewicht van de deelnemers daalden flink. Daarom gaan mensen, ook nu de proef voorbij is, door met hun gezonde leefstijl én met meten.”

Hoe inspireert Zorg en Zekerheid om écht meer te bewegen?

“We hebben al bijna 30 jaar een eigen hardloopcircuit”, zegt bestuursvoorzitter Henk Gerla. “Hier kun je met korting aan meedoen. Ook maken wij Fietsmaatjes, Gezond Natuur Wandelen, de Leiden Marathon en de Duin en Bollen Vierdaagse mede mogelijk. Wil je gaan sporten? Bij een aantal aanvullende verzekeringen krijg je korting op je abonnement: voor jezelf of voor je kind. Via JOGG Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst, Zorg en Zekerheid Leiden Basketball en 3x3 Unites laten we zien hoe leuk en gezond samen bewegen is. En wist je dat Zorg en Zekerheid verschillende sportclubs in de regio rookvrij maakt en steunt? Dat is goed voor jou en voor je club.”

project.alttext_fallback

Werkt Zorg en Zekerheid écht mee aan de verandering van de gezondheidszorg?

“Jazeker”, zegt Henk Gerla. “We maken bijvoorbeeld afspraken met ziekenhuizen, zodat zij kunnen investeren in innovatie. Zo kunnen baby’s met een sonde naar huis en is soms chemo thuis mogelijk. Ook zijn er, mede dankzij onze hulp, in korte tijd twee nieuwe huisartsenpraktijken in Haarlemmermeer geopend. Nog een voorbeeld: Zorg en Zekerheid investeert in digitale zorg en zorg thuis, zodat mensen minder vaak naar het ziekenhuis hoeven.” Wat volgens de bestuursvoorzitter ook helpt om de gezondheidszorg te veranderen: niet elke vraag met zorg oplossen. “Daarom moet de overheid geld vrijmaken voor het sociaal domein. Zelf doen we dat al jaren. Een mooi voorbeeld is Bakkie Cultuur.” Natalia Warmerdam, projectleider Inclusie bij Welzijnskompas Hillegom- Lisse vertelt erover. “Bij ons komen inwoners van alle leeftijden bij elkaar om samen muziek te maken of een workshop te volgen. Inwoners geven inmiddels samen optredens tijdens buurtfestivals. Laatst gingen ze spontaan kerstliedjes zingen met de buurt. Ook is er een appgroep en een Facebook- en Instagrampagina opgezet. Het is de bedoeling dat er binnen iedere groep leiders opstaan, die de groep begeleiden en laten groeien.”

project.alttext_fallback

Hoe gaat het nu écht met Geldfit?

Steeds meer mensen hebben moeite met het betalen van de zorgpremie of het eigen risico. Om deze mensen eerder te bereiken en te helpen, werkt Zorg en Zekerheid sinds 2022 samen met Geldfit. Hier maken veel verzekerden gebruik van. Je kunt Geldfit gratis bellen of mailen. Zij luisteren zonder oordeel naar je verhaal en verwijzen je door naar een hulpverlener in jouw buurt. Kom je er toch niet uit? Neem dan contact op met Zorg en Zekerheid via zorgenzekerheid.nl/ betalen. Dan zoeken we samen een passende oplossing.

Benieuwd naar alle 200 initiatieven? Je vindt ze op deze pagina.