Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

In de buurt: Hoe houd jij het vakantiegevoel vast?

Nieuws
In deze rubriek stellen we regelmatig een vraag aan mensen uit de buurt. Deze keer geven Babette, Alex en Yara antwoord op de vraag: Hoe houd jij het vakantiegevoel vast?
Sfeerbeeld

Babette Mooij (28), Alphen aan den Rijn

“Op dit moment ben ik 35 weken zwanger, echt de laatste loodjes dus. Daarom ga ik deze zomer niet op vakantie. Wél heb ik verlof en dat geeft mij alsnog het vakantiegevoel. Ik kan eropuit met mijn dochter om leuke dingen te doen. Dat kon niet toen ik nog werkte. Ik ga graag naar het strandje bij de Zegerplas hier in de buurt om te picknicken of ik ga vaker met mijn gezin op het terras zitten. Daarnaast vind ik het leuk om met familie te varen of een verfrissende duik te nemen in het zwembad. Bij thuiskomst steken we de barbecue aan en zo sluiten we de dag heerlijk voldaan af met een ultiem vakantiegevoel.”

Sfeerbeeld

Alex van Wankum (39), Hillegom

“Doordeweeks heb ik een drukke baan. Ik ben nu aan het afronden , zodat ik straks rustig op vakantie kan gaan. Dit jaar ga ik samen met mijn vrouw en twee kinderen naar een camping in Frankrijk. Hier doen we alles lekker rustig aan. We nemen meer tijd voor maaltijden en doen leuke activiteiten. Wanneer ik terugkom van vakantie probeer ik dit rustige gevoel zo lang mogelijk vast te houden. Ik moet alleen zeggen dat ik daar niet zo goed in ben. Mijn voornemen dit jaar is om bij terugkomst van vakantie, meer tijd te nemen om een wandeling te maken in mijn lunchpauze. De rust op vakantie vind ik namelijk wel heel fijn en dit zou ik thuis ook wel willen!”

Sfeerbeeld

Yara Heuvelman (20), Boskoop

“Een paar weken geleden heb ik mijn scriptie ingeleverd, wat voor mij zomervakantie betekende. Ik ben daarna gelijk met mijn vriendinnen naar Rome gegaan. Toen ik thuiskwam was ik nog lang niet uit de vakantiemodus en die hou ik het liefst zo lang mogelijk vast. Dit doe ik door lekker thuis in de tuin te zitten met een goed boek. Overdag met vriendinnen naar het strand gaan laat mij ook ontspannen. En vervolgens in de tuin barbecueën; dat geeft pas écht een vakantiegevoel. Zeker als het buiten al donker is en ik nog buiten zit met mijn zelfgemaakte drankje. Dat kan ook als Italië voelen!”