Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Ledenraad aan het woord: Het verschil maken

Nieuws
Onze Ledenraad vertegenwoordigt de belangen van onze verzekerden op onafhankelijke wijze. In elke Gezzond kun je lezen waar de leden zich mee bezig houden en welke adviezen zij uitbrengen. Deze keer is ledenraadslid Anneloes Pols aan het woord.
Sfeerbeeld

Op de foto: Anneloes Pols

Als lid van de Ledenraad denk ik mee over hoe Zorg en Zekerheid te werk gaat. Sinds kort maak ik ook deel uit van de commissie Zorginkoop. Hierin kijken we mee bij de inkoop van alle soorten zorg. En kunnen we de belangen van verzekerden nog beter behartigen.

Ik werk als farmaceutisch consulente in een apotheek. Mijn ervaringen daar neem ik mee naar de Ledenraad. Het inkoopbeleid dat wordt bedacht, moet immers ook werken in de praktijk. Aan de andere kant helpt mijn rol in de commissie mij in mijn werk. Nu ik weet hoe het beleid tot stand komt, kan ik het nog beter uitleggen aan de balie.

De commissie brengt mij veel verdieping. Ik ben kritisch en stel veel vragen aan de inkopers: waarom doen jullie dit zo? Wat merkt een verzekerde hiervan? Dat wordt gewaardeerd, want idee├źn of vragen die de commissie heeft, worden zorgvuldig behandeld. En helpen de inkopers bij het vaststellen van nieuw beleid. Als commissie kunnen we dus echt een verschil maken. Heb jij ook vragen over het inkoopbeleid? Of over ander beleid van Zorg en Zekerheid? Laat het ons weten, dan bespreken wij het namens jou in de Ledenraad.

Voor mij persoonlijk is het werk in de Ledenraad en de commissie heel leerzaam en leuk. Ik krijg er veel energie van. Waar ik nog meer energie van krijg? Van lekker buiten zijn en wandelen, sporten of een boek lezen in de zon!

Veel leesplezier!

Anneloes Pols
Lid van de Ledenraad van Zorg en Zekerheid en de commissie Zorginkoop

Heb je suggesties of wil je een vraag stellen aan de Ledenraad? Neem contact op met Noortje.van.Glabbeek@zorgenzekerheid.nl.