Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Nog meer beweging met 3x3 basketbal in Haarlemmermeer

Nieuws
Eerder begonnen Amstelveen en Katwijk, nu was Hoofddorp aan de beurt. Twaalf jongeren zijn 14 april begonnen met het ontwikkelen van zichzelf én hun wijk met behulp van 3X3 basketbal.

Het programma

Twaalf jongeren tussen de 16 en 24 jaar zijn geselecteerd om aan de slag te gaan met 3X3 basketbal, de grootste urban teamsport ter wereld. Ze volgen de achtweekse 3X3 Leaderopleiding. Een niveau-2 opleiding waarin zij belangrijke life-skills leren zoals verantwoordelijkheid nemen, oplossingsgericht denken en leiding durven nemen. Naast de opleiding starten ze ook met het organiseren van 3X3 activiteiten, waarbij ze de bewoners van de wijk betrekken. Op deze manier ontstaat er een hechte 3X3 community in de buurt, waar jongeren van elkaar leren en zich samen ontwikkelen; op én buiten het basketbalveld.

Sfeerbeeld

Mede mogelijk gemaakt door Zorg en Zekerheid

Dit programma is een initiatief van Stichting 3X3 Unites en Stichting Zorg en Zekerheid, in samenwerking met de lokale basketbalvereniging Hoofddorp en Sportservice Haarlemmermeer. Ze vonden elkaar in hun wens om lokaal impact te maken en de buurt beter te maken.

Volgende stap

Naast Haarlemmermeer is dit programma ook in Katwijk en Amstelveen gestart. Ook hier mogelijk gemaakt door Stichting Zorg en Zekerheid. Wekelijks organiseren de jongeren 3X3 activiteiten. Deze zomer wordt de 3X3 Street League ook in deze drie gemeenten georganiseerd door 3X3 Unites! Iedere basketballiefhebber, jong of oud, kan hieraan meedoen en het op de 3X3 courts tegen elkaar opnemen.

Wil jij meedoen?

Wil jij meedoen aan 3X3 activiteiten op het court de Toolenburgse Plas, Redenburgsingel 110? Dat kan! Terwijl de 3X3 Leaderopleiding bezig is ben je elke week op woensdag van 17:30 tot 18:30 welkom om deel te nemen aan de activiteiten georganiseerd door de 3X3 Leaders. Nadat de Leaders de opleiding hebben afgerond zullen de activiteiten op woensdag van 16:30 tot 18:30 zijn. Je hoeft je niet aan te melden. Ga naar www.3x3unites.com voor meer informatie en om op de hoogte te blijven van alle activiteiten bij jou in de buurt.