Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Ook Katwijk komt in beweging met 3X3 Basketbal

Nieuws
Nadat vorige maand in Amstelveen dit gloednieuwe initiatief startte, was 2 april Katwijk aan de beurt. Op het Molenwijk Cruyff Court en het Court Goerie begonnen twaalf Katwijkse jongeren met zichzelf én hun wijk te ontwikkelen met behulp van de grootste 'urban teamsport' ter wereld: 3X3 Basketbal. Dit programma in Katwijk is een initiatief van Stichting 3X3 Unites en onze Stichting Zorg en Zekerheid.

Het programma

Onlangs zijn 12 Katwijkse jongeren tussen de 16 en 24 jaar geselecteerd. Zij zijn aan de slag gegaan met 3X3 basketbal, wat niet alleen goed is voor hun persoonlijke ontwikkeling. Ze leerden belangrijke life-skills zoals verantwoordelijkheid nemen, oplossingsgericht denken en leiding durven nemen. Daarnaast zijn ze klaar om activiteiten te organiseren en de bewoners van de wijk hierbij te betrekken. Zo ontstaat een hechte 3X3 community in de buurt, waar jongeren van elkaar leren en zich samen ontwikkelen; op én buiten het basketbalveld.

Sfeerbeeld

De buurt in beweging

Het programma is een initiatief van Stichting 3X3 Unites en Stichting Zorg en Zekerheid, in samenwerking met de lokale vereniging Sportiff Company Grasshoppers. Het wordt ook ondersteund vanuit het Welzijnskwartier in Katwijk, die al het sportbuurtwerk in de omgeving verzorgt, en de Nederlandse Basketball Bond.

Volgende stap

Naast Katwijk is het 3X3 Unites programma ook gestart in de gemeente Amstelveen. In april volgt een 3X3 Leader Course in de gemeente Haarlemmermeer. Wekelijks organiseren de lokale jongeren dus 3X3 activiteiten voor iedereen. Deze zomer wordt in deze drie gemeenten ook de 3X3 Street League georganiseerd door 3X3 Unites. Aan de 3X3 Street League kunnen alle basketballiefhebbers van jong tot oud meedoen en op de 3X3 courts spelen, van beginner tot expert.

Wil jij meedoen?

Wil jij meedoen aan 3X3 activiteiten op het Molenwijk Cruyff Court en het Court Goerie? Dat kan! Vanaf 2 april ben je elke week op dinsdag van 16:00 tot 18:00 welkom om deel te nemen aan de activiteiten georganiseerd door de 3X3 Leaders op de Molenwijk Cruyff Court en elke vrijdag van 16:00 tot 18:00 op het Court Goerie. Je hoeft je niet vooraf aan te melden. Ga naar www.3x3unites.com voor meer informatie en om op de hoogte te blijven van alle activiteiten bij jou in de buurt.