Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Premie Zorg Zeker Polis bekend

Nieuws
Volgend jaar betaal je € 8 per maand meer voor de meest gekozen Zorg Zeker Polis. Dit ligt ver onder de raming van het Ministerie van VWS die uitging van een stijging van € 12. De Zorg Zeker Polis komt in 2024 uit op € 147,95 per maand.
Sfeerbeeld

Ook Zorg en Zekerheid ontkwam niet aan een hogere zorgpremie. Dit komt vooral door de inflatie en de hogere salarissen voor de zorg. Door betere samenwerking tussen zorgprofessionals onderling en tussen zorg en welzijn kan Zorg en Zekerheid de zorgkosten beheersbaar houden. En is de stijging van de premie voor de Zorg Zeker Polis in 2024 minder hoog dan verwacht.

Willen we de zorg bereikbaar en beschikbaar houden, dan moet er niet alleen meer geld naar de zorg. Zorg en Zekerheid vindt dat ook gemeenten moeten kunnen rekenen op meer financiële steun. Wij roepen de Rijksoverheid daarom op een miljard uit de zorg in het gemeentefonds te stoppen. Daar wordt de bevolking beter van én je bespaart zo’n 5 tot 10% op zorgkosten.

Zorg en Zekerheid investeert al jaren in preventie. Mede dankzij ons verwijst de huisarts patiënten die zich alleen voelen of geldzorgen hebben naar het sociale domein. Ook in 2024 blijven we intensief en breed samenwerken met ‘onze’ zorgprofessionals en gemeenten. Deze manier van samenwerken is een goed voorbeeld voor Den Haag: kijk breed of een vraagstuk écht zorg betreft, of eigenlijk welzijn, inkomen, onderwijs of milieu. Zo rem je verdere groei van het zorgbudget.

Lees hier het persbericht