Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Verrassingspakket op Opa- en Omadag in Amstelveen

Nieuws

Speciaal voor de opa's en oma's in Amstelveen, die op een huisdier passen via Stichting OOPOEH, is een verrassingspakket samengesteld, dat vandaag op Nationale Opa- en Omadag wordt bezorgd. In het pakket zit ook een speciaal kaartje over www.ikhebjenodig.nl. Wij ondersteunen zowel Stichting OOPOEH als de campagne #ikhebjenodig. Het pakket was voor ons een mooie manier om de initiatieven aan elkaar te verbinden.

Sfeerbeeld

Stichting OOPOEH

Stichting Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier (OOPOEH) zet zich in voor een actiever leven voor senioren en een leuker leven voor honden. Voor dit doel zetten zij senioren in als maatje, als OOPOEH, voor honden in de buurt. OOPOEH slaat hiermee drie vliegen in één klap: senioren helpen aan meer gezelschap en beweging, honden helpen aan de aandacht en verzorging die zij nodig hebben en baasjes helpen aan een betrouwbare oppas. OOPOEH is géén commerciële oppasdienst of uitlaatcentrale. Lees hier meer over OOPOEH.

#ikhebjenodig

Samen met verschillende hulpverleners lanceerden we de campagne #ikhebjenodig.
Veel mensen kampen met sombere gevoelens. Het is niet altijd makkelijk om daar het gesprek over aan te gaan. Daarom is er een gesprekstaal ontwikkeld met krachtige symbolen waarmee sombere gevoelens op een toegankelijke manier bespreekbaar worden gemaakt. De gesprekstaal met de symbolen staat op www.ikhebjenodig.nl.