Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Word vrijwilliger bij het Zorg en Zekerheid Circuit!

Nieuws
Vrijwilligerswerk heeft vele voordelen. Het is goed voor je gezondheid, je bouwt sociale contacten op, bent actief bezig en voelt je nuttig. Een mooie tijdsbesteding dus! Bij iedere loop van het Zorg en Zekerheid Circuit zijn ongeveer 100 vrijwilligers betrokken. Nieuwe vrijwilligers zijn daarom altijd welkom. Lees hieronder wat je kunt verwachten en geef je op!
Sfeerbeeld

Veel variatie

Voorzitter Wim van der Krogt vertelt over het vrijwilligerswerk bij het Zorg en Zekerheid Circuit: “Het Zorg en Zekerheid Circuit bestaat volledig uit vrijwilligers. De meeste vrijwilligers zijn er alleen op de dag van de loop, maar een aantal zijn al lang van tevoren bezig met de voorbereidingen zoals het vastleggen van het parcours, aanvragen van vergunningen, het regelen van een locatie en zoveel mogelijk publiciteit genereren.” Er is dus genoeg te doen, op verschillende vlakken, als vrijwilliger bij het Circuit.

Sfeerbeeld

De dag zelf

Wim vertelt ook hoe zo een wedstrijddag eruit ziet: “Op de wedstrijddag zelf wordt al vroeg begonnen met het uitzetten van het parcours, het aankleden van start- en finishgebied, het klaarzetten van de inschrijfbalies en het maken van lunchpakketten voor de vrijwilligers. Steeds meer vrijwilligers zie je binnenkomen en allemaal weten zij al wat er van hen verwacht wordt. Verkeersregelaars halen hun hesje op, fruit en water voor de lopers wordt klaargemaakt en de inschrijfbalies in gereedheid gebracht.

Maar niet alle vrijwilligers zijn er alleen op de dag zelf: “Er is ook een vast team van vrijwilligers die bij alle lopen aanwezig is”, vertelt Wim. “Zij doen het werk dat specifiek te maken heeft met de opzet van het Zorg en Zekerheid Circuit, zoals de tijdswaarneming en de uitslagenverwerking”.

Vrijwilliger worden?

Benieuwd geworden of wil je eens een kijkje nemen achter de schermen van het Zorg en Zekerheid Circuit? Kijk dan op www.zorgenzekerheidcircuit.nl.

Dank je wel vrijwilligers!

Hulde aan alle vrijwilligers zonder hen zijn veel mooie initiatieven niet mogelijk! Het is daarom maar goed ook dat vrijwilligerswerk vele voordelen heeft. Zorg en Zekerheid ondersteunt graag initiatieven die de samenleving gezonder maken, waaronder het Zorg en Zekerheid Circuit. Zo helpen wij jou de gezondste versie van jezelf te worden én te blijven. En initiatieven zoals het Zorg en Zekerheid Circuit krijgen een kans om jouw buurt gezonder te maken.