Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Zorg en Zekerheid en JINC helpen scholieren aan een vliegende start

Nieuws

Vandaag zou er, net als in 2020, een scholier voor één dag de baas zijn bij Zorg en Zekerheid. Hoewel dit event is verplaatst naar 10 juni heeft Zorg en Zekerheid vandaag toch mooi nieuws: de regionale zorgverzekeraar gaat in Leiden en Haarlemmermeer een partnerschap aan met JINC, de organisatie achter De Baas van Morgen. Naast het jaarlijkse event stelt de zorgverzekeraar haar deuren open voor bliksemstages en geven medewerkers van Zorg en Zekerheid sollicitatietrainingen op scholen in de regio.

Sfeerbeeld

Wie in een omgeving woont met armoede en werkloosheid heeft minder kans op een goede baan. Daar wil JINC iets aan doen. Door samen te werken met het onderwijs en partners uit het bedrijfsleven helpt deze organisatie kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt.

Indruk

“Geen idee dat een zorgverzekeraar dit allemaal doet.” De veertienjarige Ilknur, die in januari 2020 een dag mocht ruilen met bestuursvoorzitter Ton van Houten tijdens De Baas van Morgen, was onder de indruk van Zorg en Zekerheid. Zorg en Zekerheid was onder de indruk van Ilknur en van JINC, de organisatie achter De Baas van Morgen.

“Wij zijn snel daarna in gesprek gegaan met JINC, in zowel Leiden als Haarlemmermeer”, vertelt Ton van Houten. “Want we nodigen graag meer scholieren uit om kennis te maken met onze organisatie en de medewerkers die hier werken. Een paar voorbeelden: we hebben bijvoorbeeld een echte tandarts, een tuinman, verpleegkundigen, fysio- en ergotherapeuten, secretaresses maar ook receptionistes, klantadviseurs, koks, grafisch ontwerpers en marketeers in dienst. Scholieren kunnen hier dus prima ontdekken welk werk bij hun talent past en wij leren hen graag solliciteren.”

Gezond leven

JINC is in Leiden in 2019 van start gegaan. In Haarlemmermeer draait de organisatie al wat langer. “Door samen te werken met JINC kan Zorg en Zekerheid scholieren uit wijken met een sociaaleconomische achterstand helpen aan een betere kans op de arbeidsmarkt en toekomst”, vertelt Pauline Slavenburg van JINC Leiden. “JINC werkt samen met verschillende basisscholen en vmbo’s die naar het hoofdkantoor in Leiden of naar de Zorg en Zekerheid winkel in Hoofddorp kunnen komen.”

Baas van Morgen 2021

Voorlopig is echter afgesproken dat de medewerkers van Zorg en Zekerheid naar de scholen komen om de sollicitatietrainingen te geven en vinden Bliksemstages tijdelijk in de klas plaats. Het jaarlijkse Baas van Morgen event, waarvan de kick -off in digitale vorm traditiegetrouw nog wel in januari plaatsvindt, is daarom ook verplaatst naar 10 juni. “We hopen dat het dan weer mogelijk is om elkaar te ontmoeten”, vertelt Henk Gerla. Hij is namens het bestuur van Zorg en Zekerheid de gastheer tijdens het jaarlijkse Baas van Morgen event.

“De samenwerking met JINC heeft parallellen met initiatieven die wij ontwikkelen op het gebied van schuldhulpverlening en armoedebestrijding”, benadrukt Henk Gerla. “JINC sluit daarnaast prachtig aan bij ons partnership met JOGG/gezonde jeugd gezonde toekomst in Leiden en Haarlemmermeer. Mijn collega’s en ik kunnen scholieren dus als geen ander laten zien hoe belangrijk gezond leven is en welke rol een zorgverzekeraar hierin kan spelen.”