Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

20 organisaties maken van Zuid-Holland Noord de Positief Gezondste regio

Persbericht

Twintig zorg- en welzijnsorganisaties, gemeenten en onderwijsinstellingen willen dat Zuid-Holland Noord in 2030 de Positief Gezondste regio van Nederland is. Dit sluit naadloos aan op de missie van zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, die vanaf het eerste uur betrokken is en al jaren een groot hart heeft voor Positieve Gezondheid.

Sfeerbeeld

De Alliantie Positieve Gezondheid Zuid-Holland Noord vormt een beweging met een brede blik op gezondheid. Dit gebeurt vanuit het gedachtegoed van Positieve Gezondheid. Hierbij ligt het accent niet op ziekte maar op mensen zelf, op hun veerkracht en wat hun leven betekenisvol maakt.

Van zeven naar twintig partners

Steeds meer organisaties onderschrijven het streven van de Alliantie om te werken aan vitale en veerkrachtige inwoners en toekomstbestendige zorg en ondersteuning. Bij de start in december 2020 telde de Alliantie zeven partners die als doel hebben om in 2030 de Positief Gezondste regio van Nederland te zijn.

Inmiddels heeft de Alliantie twintig partners, waaronder Zorg en Zekerheid die in 2021 een samenwerking met het Institute for Positive Health aanging. Tijdens een digitale bijeenkomst op 22 maart zetten bestuurders hun handtekening onder de ‘pledge’. Bekijk hier de videocompilatie waarin zij laten zien achter het gedachtegoed van Positieve Gezondheid en de doelen van de Alliantie te staan.

Alliantie Positieve Gezondheid

De Alliantie Positieve Gezondheid Zuid-Holland Noord wil ervoor zorgen dat inwoners, organisaties en hun medewerkers met Positieve Gezondheid aan de slag kunnen gaan. Dit doet de Alliantie door te inspireren, kennis en ervaringen te delen en door partners te faciliteren en ondersteunen. Dit gebeurt onder meer via Leerateliers, waarvan op 22 maart de vierde editie plaatsvond.

Partners van de Alliantie

De partners van de Alliantie Positieve Gezondheid Zuid-Holland Noord per 22 maart 2022 zijn:

Activite, DSV l verzorgd leven, gemeente Kaag en Braassem, gemeente Zoeterwoude, Hecht GGD Hollands Midden, Hogeschool Leiden, Kwadraad, LUMC PHEG, Marente, Ouderenberaad Zorg & Welzijn Zuid-Holland Noord, Participe, Radius, Reos, Rijncoepel, Welzijn Teylingen, WelzijnsKompas, Welzijnskwartier, Werkplaats Sociaal Domein Den Haag en Leiden, WSV Support en Zorg en Zekerheid.