Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Dubbelfunctie voor de Baas van Morgen

Persbericht
Tim (15) uit Haarlem was gister niet zomaar de Baas van Morgen. Hij mocht voor één dag de stoel en agenda innemen van maar liefst twee bazen: van Annette Zwart, plaatsvervangend directeur Zorg bij zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid en van Stefan Fiselier, bestuurder bij Zorggroep Haarlemmermeer.
Sfeerbeeld

Baas van Morgen is een jaarlijks event van JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder scholieren. Wie is geboren in een wijk met veel problemen heeft minder kans om het ver te schoppen - hoe slim of talentvol hij of zij ook is, zo blijkt uit onderzoek van de Onderwijsinspectie. Geen betere manier om kinderen te inspireren dan ze een dag de baas te laten zijn. Dat geeft zelfvertrouwen, een groter netwerk en meer kennis van de arbeidsmarkt.

Dubbelfunctie

JINC Kennemerland organiseerde dit jaar voor de tiende keer het Baas van Morgen event. Op donderdag 6 juni waren 21 scholieren de baas bij 22 Kennemerlandse organisaties. Eén van de bazen had namelijk een dubbelfunctie. Volgens de twee Bazen van Vandaag was dat logisch én symbolisch. “Steeds meer inwoners hebben zorg nodig maar er is niet zoveel personeel” legde Stefan Fiselier van Zorggroep Haarlemmermeer uit. “Daarom is samenwerken zo belangrijk. Dan hoeft de huisarts niet meer alles alleen te doen.” “Stefan en ik hebben er bewust voor gekozen samen de Baas van Vandaag te zijn”, vervolgde Annette Zwart van Zorg en Zekerheid. “Want elkaar helpen en samenwerken hoort bij de zorg van de toekomst.”

Programma

Tim ontmoette ’s ochtends eerst de andere Kennemerlandse bazen, tijdens een werkontbijt in Haarlem. Daarna vertrok het drietal naar een andere, belangrijke samenwerkingspartner van Zorg en Zekerheid: Adamas in Nieuw-Vennep. Dit is dé plek voor mensen die in hun leven te maken krijgen met kanker: als patiënt maar ook als familie. Hier komen zij in contact met lotgenoten en kunnen kinderen hun verhaal en vragen kwijt. Er is ook volop ruimte om te ontspannen. Bij Adamas kregen Tim, Stefan en Annette een rondleiding en een gezonde lunch.

Na deze mooie ontmoeting stond er een werkbezoek aan huisartsenpraktijk De Luit op de agenda. Die zit in gezondheidscentrum De Parken (Hoofddorp). Hier ging Tim in gesprek met huisarts Eveline en met Annette en Stefan. “Zorggroep Haarlemmermeer helpt huisartsen, apothekers en bijvoorbeeld fysiotherapeuten om nog beter met elkaar samen te werken”, vertelde Stefan. “Zo krijgen mensen de beste zorg in de buurt. Dat doen ze bijvoorbeeld in dit gezondheidscentrum. We vonden het fijn om te horen dat Tim zelf zo bezig is met zijn gezondheid en er later zijn werk van wil maken. We hebben het echt heel druk in Haarlemmermeer en kunnen zo’n ondernemende en sportieve jongeman goed gebruiken.”

Samenwerking

Zorg en Zekerheid werkt sinds 2021 in Leiden en Haarlemmermeer intensief met JINC samen. “We doen ieder jaar mee aan Baas van Morgen, geven sollicitatietrainingen op scholen in de regio en zijn carrièrecoach”, vertelde Annette Zwart. “De samenwerking met JINC sluit mooi aan bij onze eigen projecten op het gebied van armoedebestrijding. Ook biedt Zorg en Zekerheid al jaren de gemeentepolis aan in Haarlem en Haarlemmermeer. Dit is een speciale zorgverzekering voor mensen met een kleine portemonnee. JINC past daarnaast bij JOGG Gezonde jeugd Gezonde toekomst, dat we in Haarlemmermeer en Haarlem steunen én bij de basketbalactiviteiten van 3x3 Unites in Hoofddorp. Mijn collega’s en ik kunnen scholieren dus als geen ander laten zien hoe belangrijk gezond leven is en welke rol een zorgverzekeraar hierin kan spelen.”

Stefan en Annette hebben een superdag gehad met Tim. “Zorg en Zekerheid deed voor de vijfde keer mee aan Baas van Morgen”, vertelde Annette. “Het was ook nu weer een feestje. Complimenten aan JINC, dat zij er ook dit jaar in zijn geslaagd een goede match te maken. Want ook deze Baas van Morgen kijkt met een frisse blik naar ons werk en onze organisatie. Dat is leerzaam én gezond!”