Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Zo helpt Zorg en Zekerheid mantelzorgers

Persbericht
Mantelzorgers zijn helden en dat mag best eens gezegd worden. Zorg jij voor een familielid of iemand in je buurt en ben je verzekerd bij Zorg en Zekerheid? Vandaag, op de Dag van de Mantelzorg, zetten we op een rij welke hulp wij bieden.
Sfeerbeeld

Mantelzorgmakelaar

Als mantelzorger moet je veel regelen: zorg, werk, welzijn, wonen en financiƫn. Daarom vergoedt Zorg en Zekerheid de diensten van de mantelzorgmakelaar vanuit het aanvullende pakket. Een mantelzorgmakelaar weet wie er in de buurt zorg bieden en welke andere instanties er zijn. Ook zijn zij op de hoogte van de verschillende (zorg)wetten en vergoedingen. Zo ontzorgen zij mantelzorgers.

Vervangende mantelzorg

Mantelzorgers zorgen vaak naast hun werk en eigen sociale leven voor een ander. Lukt dat een tijdje niet? Vanuit de aanvullende verzekering is er een vergoeding voor vervangende mantelzorg. Voor mensen die langdurige zorg krijgen, kunnen mantelzorgers een beroep doen op logeerzorg.

Goed nieuws voor verzekerden die hebben aangegeven dat zij soms ook behoefte hebben aan vervangende mantelzorg voor minder dan 24 uur: vanaf 1 januari 2023 is dit mogelijk vanuit de aanvullende verzekering.

Mantelzorgcursus

Een mantelzorgcursus kan je helpen inzicht en overzicht te krijgen. Vanuit de aanvullende verzekering is er een vergoeding voor mantelzorgcursussen. Deze worden aangeboden door thuiszorgorganisaties of andere partijen die zijn aangesloten bij Mantelzorg.nl.

Cursusweek

Mede mogelijk gemaakt door Zorg en Zekerheid: stellen die onlangs de diagnose dementie hebben gekregen, kunnen meedoen aan een unieke cursusweek. Zij leren van experts en van elkaar hoe ze goed voorbereid de toekomst kunnen ingaan. Mantelzorgers geven aan zich na deze cursusweek minder belast te voelen. Ook is er meer begrip. Aanmelden voor de cursusweek kan via deze link.

Lotgenoten

Lotgenotencontact heeft een positief effect op jou als mantelzorger. Zij luisteren en begrijpen vaak beter wat je meemaakt. Daarom zijn patiƫnten met kanker, maar ook naasten welkom bij Adamas. De Stichting Zorg en Zekerheid draagt Adamas al jaren een warm hart toe.

Meer informatie over de vergoedingen voor mantelzorgers is te vinden in de vergoedingenzoeker.