Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Zorg en Zekerheid opent beweegplein in Nieuw-Vennep

Persbericht
Deze week was de feestelijke opening van het beweegplein op basisschool De Linq, mede mogelijk gemaakt door Zorg en Zekerheid. Hiermee is dit schoolplein in Nieuw-Vennep niet alleen leuker geworden. Leerlingen gaan sneller samen bewegen, waardoor ook de pauzes actiever en socialer worden.
Sfeerbeeld

Kinderen brengen veel uren door op school. “Een juiste inrichting en gebruik van het schoolplein draagt bij aan een gezonde en actieve leefstijl van kinderen”, stelt Henk Gerla, lid Raad van Bestuur. “Daarom zijn wij blij dat we dit beweegplein, zo aan het begin van het nieuwe schooljaar, officieel kunnen openen.”

Basisschool De Linq doorliep het project “Van schoolplein naar beweegplein.” Team Sportservice Haarlemmermeer verzorgde de begeleiding en advisering. Na de inrichting en indeling van het beweegplein, waarbij een werkgroep met leerkrachten, directieleden en ouders was betrokken, zijn er schoolpleincoaches opgeleid. Dit zijn leerlingen uit groep 7 en 8, die de spellen op het schoolplein kunnen begeleiden.

Met behulp van speciale speelpleinkaarten kunnen de schoolpleincoaches allerlei beweegactiviteiten geven, bijvoorbeeld tijdens de pauzes. Het resultaat: beweging, plezier en motorische ontwikkeling!

Beweegtussendoortjes

Het schoolplein kan, behalve voor de pauze, nu ook functioneel worden gebruikt voor ‘beweegtussendoortjes’ en het toepassen van bewegend leren. Landelijke ervaringen met bewegend leren zijn dat deze combinatie van bewegen en leren de concentratie en het opslaan van de lesstof bevordert.

De spellen zorgen er daarnaast voor dat kinderen meer samen spelen en verminderen conflicten. Eerder al werd ook op basisschool De Kameleon in Zwanenburg en de St. Franciscusschool in Haarlemmerliede het schoolplein veranderd in het Beweegplein.

Tijdens de opening ontving Basisschool De Linq van Zorg en Zekerheid en in het bijzijn van onder andere wethouder Mariëtte Sedee een schoolpleinbox. Hierin zitten diverse materialen die uitdagen tot bewegen en waarmee veel variatie mogelijk is in spellen. Daarna werd het beweegplein met veel gejuich in gebruik genomen.

Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst

Zorg en Zekerheid is al jaren partner van JOGG Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst. Daarom ondersteunden we bijvoorbeeld ook de ontwikkeling van een multifunctioneel speelveld in Zwanenburg en de opening van een heus kinderkookcafé in Haarlemmermeer.