Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Hier voor onze medewerkers

Onze medewerkers bepalen het succes van Zorg en Zekerheid. Wij helpen hen graag de beste versie van zichzelf te worden. Dit sluit aan bij de achtste SDG: Waardig werk en economische groei.
Sfeerbeeld

millennial, koken, gezond eten

Gezondheid

Om kwalitatief goede, toegankelijke en betaalbare zorg te kunnen bieden voor iedereen motiveren we onze medewerkers om gezond te leven. Denk bijvoorbeeld aan onder begeleiding hardlopen, afvallen, en toegang tot zelfhulpmodules om de mentale gezondheid te verbeteren. Fiscaalvriendelijk een fiets aanschaffen, of met korting sporten? Ook dat bieden we onze medewerkers. En wat dacht je van een gezonde maaltijd uit eigen tuin? Zo blijven onze medewerkers de beste versie van zichzelf.
Lees meer over werken bij Zorg en Zekerheid

Sfeerbeeld

Ontwikkeling

De persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers doet ertoe. We geven hen de ruimte hun talenten te ontdekken en te blijven groeien in hun vak, bijvoorbeeld via opleidingen op het gebied van Positieve Gezondheid, Lean, en persoonlijk leiderschap. We hebben een online leerplatform (Studytube), waar cursussen en trainingen te volgen zijn. En bij de summer- en winterschool staan elk jaar weer nieuwe thema’s op het programma. Tot slot hebben we een actief trainee- en stagebeleid: leerzaam voor starters, én voor ons!

Sfeerbeeld

Arbeidsvoorwaarden

Naast een prettig salaris krijgen medewerkers de mogelijkheid zelf hun arbeidsvoorwaarden aan te passen. Zo kun je ervoor kiezen 2-4 uur meer of minder te werken en kun je op sabbatical gaan. Zo vergroot je je eigen duurzame inzetbaarheid. Uiteraard hebben we een thuiswerkregeling: onze medewerkers kunnen 50% van de tijd thuis werken. Ook kunnen ze hun eigen werktijden inplannen. Een volledig overzicht van onze arbeidsvoorwaarden vind je hier.

Sfeerbeeld

Diversiteit en inclusie

Omdat wij een maatschappelijke organisatie zijn, hebben we oog voor diversiteit en inclusie. We heten al jaren mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt welkom binnen onze organisatie. Bijvoorbeeld voor een werkproject. Ook zijn we partner van JINC, om jongeren gelijke kansen te bieden. We hebben oog voor een evenwichtig personeelsbestand en onze vacatureteksten zijn volledig genderneutraal.

Beloningsbeleid

Wij vinden het belangrijk om talent aan te trekken en te behouden. Ook stimuleren wij medewerkers hun talenten te benutten.

Lees hier meer over in het volledige beloningsbeleid

Verder lezen