Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Lees hieronder wat Zorg en Zekerheid doet als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen. En hoe dit aansluit bij de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.
Sfeerbeeld

Einde aan armoede

Iedereen heeft recht op goede en betaalbare zorg. Dit sluit aan bij SDG 1: Einde aan armoede. Binnen deze SDG valt ook hoe wij omgaan met fraude. Dit kan leiden tot onnodig hogere zorgkosten.

Zorgen voor minder armoede

Hoe wij omgaan met fraude

Sfeerbeeld

Zorg voor klimaat en milieu

Een fijne en schone leefomgeving is van levensbelang. Alleen zo bereik je de gezondste versie van jezelf en jouw buurt. Daarom willen we onze ecologische voetafdruk verkleinen. Dit sluit aan bij SDG 7 en 13 (klimaat) en SDG 14 en 15 (biodiversiteit).

Hoe wij zorgdragen voor klimaat en milieu

Sfeerbeeld

Onze medewerkers

Onze medewerkers bepalen het succes van Zorg en Zekerheid. We helpen hen de beste versie van zichzelf te worden en te blijven. Dit sluit aan bij SDG 8: Waardig werk en economische groei.

Hier voor onze medewerkers

Sfeerbeeld

Lokale maatschappelijke betrokkenheid

Zorg en gezondheid gaat over meer dan ‘ziek of niet ziek’ zijn. Samen gaan we zo gezond mogelijk door het leven. Hoe dragen we bij aan de buurt? Dit past bij SDG 1 en 3: Einde aan armoede en Goede Gezondheid en Welzijn.

Hoe wij bijdragen aan jouw buurt

Sfeerbeeld

Duurzaam vermogensbeheer

Wij beleggen onze reserves met beleid. Duurzaamheid is een centraal thema, waardoor we impact hebben op alle 17 SDG’s. We zorgen ervoor dat de kans op een forse waardedaling van ons vermogen heel klein is. Lees hier hoe we dat doen.  

Hoe wij beleggen

Sfeerbeeld

Groene zorginkoop

Lees hier hoe wij in onze zorginkoop oog hebben voor duurzaamheid, bijvoorbeeld via de Green Deal Zorg 3.0. Ook werken we via de brancheorganisatie (ZN) samen aan het
verduurzamen van de zorgsector.

Onze rol bij groene zorginkoop

Verder lezen