Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Zorginkoop

Samen bewegen naar de gezondste regio, dat is onze missie. Met verzekerden, cliƫntenorganisaties, gemeenten, zorgverleners en werkgevers regelen we voor jou de beste en betaalbare zorg. Dichtbij als het kan, verder weg als het moet. Wat vinden wij belangrijk bij het inkopen van zorg?

Regionale samenwerking

Zorg en Zekerheid werkt al bijna 200 jaar intensief samen met gemeenten en regionale (welzijns)partijen. We kennen elkaar goed en waarderen elkaars meerwaarde. Voor de komende jaren ligt onze focus in de regio op geestelijke gezondheidszorg, ouderenzorg en preventie. Samen zorgen we ervoor dat de zorg toegankelijk en betaalbaar blijft voor de inwoners van onze regio.

Positieve Gezondheid

Een mens is meer dan alleen zijn of haar fysieke of psychische klachten. Daarom is Positieve Gezondheid leidend in hoe wij onze zorg inkopen. Hierbij draait het om veerkracht en eigen regie over de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven.

De Juiste Zorg op de Juiste Plek

Wij maken samen met zorg- en welzijnsprofessionals afspraken over het voorkomen, verplaatsen en vervangen van zorg. Vanuit Positieve Gezondheid kijken we samen naar het functioneren van mensen en hun omgeving. Zo is er passende ondersteuning en zorg voor iedereen, tegen aanvaardbare maatschappelijke kosten.

Duurzame zorg

Zorg en Zekerheid draagt vanuit maatschappelijk verantwoord ondernemerschap graag bij aan duurzame zorg. Samen met zorgprofessionals en andere stakeholders zorgen we voor een leefbare wereld, ook op de lange termijn.

Lees alles in ons Zorginkoopbeleid 2023

Het regelen van zorg hebben we vastgelegd in ons zorginkoopbeleid. De basis voor dit beleid zijn de goede contacten Ć©n contracten met onze zorgverleners. Elk jaar vind je dit beleid terug in ons Zorginkoopbeleidsplan. Lees meer over de plannen voor 2023 en het voorgaande jaar.

Verder lezen