Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Je wordt 18 jaar?

Mogelijkheden om je verzekering aan te passen

Vier je binnenkort je 18e verjaardag of ben je net 18 jaar geworden? Vanaf je 18e ben je premieplichtig voor de zorgverzekering. Dit betekent dat je voor je zorgverzekering premie gaat betalen. Neem even de tijd om dit te regelen.

Snel alles regelen

Blijf je op de huidige polis en blijft dezelfde persoon betalen?

  • Je hoeft niets te doen als je niets wil aanpassen aan je verzekering.
  • Neem contact met ons op als je de basisverzekering, aanvullende verzekering of het vrijwillig eigen risico wil aanpassen.

Ga je de premie zelf betalen? Sluit dan een eigen verzekering af.

Terwijl je je nieuwe verzekering afsluit, laten we jou onze kortingen zien en we rekenen met je mee.

Eigen verzekering afsluiten

Wil je eerst meer weten? Dat kan hier!

  • Vanaf de 1e van de maand ná je 18e verjaardag ben je volgens de wet premieplichtig. Je betaalt dan maandelijks premie aan Zorg en Zekerheid.
  • Er geldt voor jou ook een wettelijk verplicht eigen risico. Dit is het bedrag dat je zelf betaalt als je vergoeding voor zorg uit de basisverzekering krijgt. Jouw eigen risico wordt berekend voor de tijd van het jaar dat je 18 bent. Hieronder zie je een voorbeeld.
  • Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico, bovenop het verplicht eigen risico. Jouw voordeel: hoe hoger het vrijwillig eigen risico is dat je kiest, hoe meer korting op je maandpremie!

Voorbeeld berekening gedeeltelijk eigen risico

Voor een heel jaar is het eigen risico € 385,-. Ben je van een heel jaar maar 100 dagen ouder dan 18 jaar? Dan is jouw maximale eigen risico 100/365 * 385,- = € 105,48.

Vergoedingen vanaf 18 jaar

Zijn de tandartsvergoeding, fysiotherapie of oefentherapie voor jou belangrijk? Denk er op tijd aan om op te zoeken wat de vergoeding is vanaf je 18e verjaardag.

Vergoeding vinden

Verder lezen

Bedankt voor je feedback!

Er is een fout opgetreden. Wil je het later nog een keer proberen?