Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Zorgpas

Met je zorgpas heb je overal toegang tot je persoonlijke gegevens en de dekking van je zorgverzekering. Vanaf 2020 ontvang je de zorgpas digitaal. Deze staat in de Zorg en Zekerheid app. Zo heb je je zorgpas altijd bij de hand, ook als je op vakantie bent. 

Waarom heb je de zorgpas?

Zorgverleners kunnen op de zorgpas jouw gegevens zien en aflezen bij welke zorgverzekeraar je verzekerd bent. De zorgpas is persoonsgebonden, gratis en vijf jaar geldig. Op je zorgpas in de Zorg en Zekerheid app of in MijnZZ (via ‘Gegevens’) vind je ook jouw relatienummer. 

Een nieuwe zorgpas aanvragen is niet nodig

Als je zorgpas is verlopen, wordt deze automatisch verlengd. Het kan zijn dat je nog een plastic zorgpas hebt. Is deze verlopen? Dan ontvang je geen nieuwe pas. Je stapt dan over naar de digitale variant. Vanaf dan gebruik je de Zorg en Zekerheid app om je zorgpas te bekijken. Zo heb je je zorgpas altijd bij de hand. Wil je toch een nieuwe plastic zorgpas aanvragen? Vul dan onderaan deze pagina het aanvraagformulier in.

Download de app

Installeer de app om je zorgpas te bekijken. Ben jij de verzekeringnemer voor meerdere personen op de polis? Dan vind je ook de zorgpas van deze medeverzekerden in de Zorg en Zekerheid app. Wel zo makkelijk! 

Zorgpas in het buitenland

Word je in het buitenland opgenomen in een ziekenhuis of heb je met spoed zorg nodig, neem dan contact op met de alarmcentrale via 071 - 582 54 44.  

Als je in het buitenland zorg nodig hebt, kan de zorgverlener om je Europese zorgpas of European Health Insurance Card (EHIC) vragen.  Ook deze Europese zorgpas staat in de app. Het verzekeringsbewijs is geen officieel document. Daarom kunnen sommige buitenlandse zorgverleners dit afwijzen. Je schiet dan zelf de kosten voor. Op de pagina Verzekeringsbewijs buitenland staat in welke landen de Europese zorgpas geldig is. 

Aanvraagformulier

Wil je een nieuwe plastic zorgpas ontvangen? Vul dan hier het aanvraagformulier in

Bedankt voor je feedback!

Er is een fout opgetreden. Wil je het later nog een keer proberen?

Verder lezen