Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Wegwijs in de Wet langdurige zorg

Heb jij of een familielid 24 uur per dag intensieve zorg, ondersteuning of permanent toezicht nodig? Dan wordt de zorg geregeld vanuit de Wet landurige zorg (Wlz). Wij helpen je graag op weg.

Krijg ik langdurige zorg vergoed?

Als je in Nederland woont of werkt ben je automatisch voor de Wlz verzekerd. Je hoeft hier zelf niets voor te doen. Langdurige zorg wordt vergoed vanuit de Wlz, niet vanuit je zorgverzekering.

Welke zorg past bij jou?

Heb je langdurige zorg nodig? Dan kun je kiezen uit drie vormen van langdurige zorg: zorg thuis, zorg in een instelling of zorg met een persoonsgebonden budget. Op de website van het zorgkantoor vind je een handige keuzehulp.

Wanneer kom je in aanmerking voor zorg vanuit de Wlz?

Het Centrum Indicatiestelling Zorg bepaalt of je in aanmerking komt voor zorg vanuit de Wlz. Alle informatie over het aanvragen van zorg die uit de Wlz wordt vergoed, vind je op de website van het zorgkantoor.

Je kunt terecht bij een van de zorgkantoren

De zorg uit de Wlz wordt per regio geregeld door een zorgkantoor. Het zorgkantoor is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wet langdurige zorg. Je krijgt van het zorgkantoor advies, informatie en ondersteuning bij vragen over de Wlz.

De zorgkantoren vallen onder een zorgverzekeraar. Woon je in de regio Zuid-Holland Noord of Amstelland en de Meerlanden? Dan kun je terecht bij het Zorg en Zekerheid Zorgkantoor. Ook als je niet bij ons verzekerd bent.

Woon je in een andere regio? Vind dan hier jouw zorgkantoor.

Bedankt voor je feedback!

Er is een fout opgetreden. Wil je het later nog een keer proberen?

Verder lezen