Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Kraamzorg en kraampakket

Wij vinden het belangrijk dat je tijdens de bevalling en de eerste dagen daarna, samen met je baby professionele kraamzorg krijgt.

Kraamzorg en kraampakket aanvragen

  Aanmelden vóór de 21e week van de zwangerschap

  Wij regelen voor jou de inschrijving bij het kraamzorgbureau van jouw keuze en garanderen dat er tijdens de bevalling en meteen daarna een kraamverzorgster aanwezig is. Als je je later aanmeldt, dan kan het voorkomen dat het door jou gekozen kraamzorgbureau geen plek meer heeft.

  Heb je al een kraamzorgbureau gekozen?

  Geef dit via het aanvraagformulier door aan de Zorg en Zekerheid kraamlijn. Dit is belangrijk om gebruik te kunnen maken van de vergoeding voor kraamzorg.

  Vraag ook meteen het kraampakket aan

  Heb je de juiste aanvullende verzekering? Dan krijg je het kraampakket zes weken voor de uitgerekende bevallingsdatum thuis gestuurd.

  Aanvraagformulier kraamzorg en kraampakket

  Tussentijds veranderen naar AV-GeZZin

  Ben je zwanger of is jouw kindje pasgeboren en heb je een aanvullende verzekering? Dan kun je je aanvullende verzekering (behalve de AV-Gemak Regio en AV-Gemak) tussentijds veranderen naar de AV-GeZZin. Je krijgt dan uitgebreidere vergoedingen voor geboortezorg.

  Meer informatie AV-GeZZin

  Wil je de AV-GeZZin afsluiten? Neem dan contact met ons op.

  Kraamzorg

  De kraamverzorgster geeft voorlichting, beantwoordt vragen, begeleidt en controleert de kraamvrouw en de baby tijdens de bevalling en de eerste dagen na de bevalling. Als het nodig is waarschuwt de kraamverzorgster de verloskundige of huisarts.

  Bekijk de vergoeding voor kraamzorg

  Kraampakket

  In het kraampakket zitten allerlei artikelen die je kunt gebruiken voor, tijdens en na de bevalling.

  Bekijk de vergoeding van het kraampakket

  Bedankt voor je feedback!

  Er is een fout opgetreden. Wil je het later nog een keer proberen?

  Verder lezen