Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Healthcare challengers

Bestuurlijk talent uit de eerste lijn kreeg in oktober 2019 een unieke kans: deelnemen aan de Leergang Healthcare Potentials. Na een selectie door Erasmus Centrum voor Zorgbestuur gingen 20 enthousiaste deelnemers van start. Zij kregen acht maanden lang dilemma's en uitdagingen voorgeschoteld waar regionale zorgbestuurders nu en in de toekomst voor staan. Op deze pagina's leest u er meer over.
Sfeerbeeld

De Healthcare Potentials gingen in oktober 2019 van start. Inmiddels zijn zij: de Healthcare Challengers. Naar aanleiding van de lessons learned is een gezamenlijk manifest opgesteld.

Manifest Healthcare Challengers

  1. Wij hebben regionale samenwerking nodig om ook in de toekomst goede zorg te kunnen blijven leveren, met voldoende zorgprofessionals tegen een haalbare prijs voor iedere betrokkene.
  2. Wij zijn ervan overtuigd dat juist doelmatige zorg in de keten start bij een gezamenlijke ambitie. Met elkaar ben je meer dan de som der delen.
  3. Wij brengen een beweging tot stand en proberen anderen aan te laten sluiten.
  4. Wij zijn aanjagers en bruggenbouwers. Wij nemen de tijd om veranderingen in de regio mede tot stand te brengen. Healthcare Potentials worden Healthcare Challengers.
  5. Wij zorgen voor bestuurlijk commitment in de regio en daarmee speelruimte voor regionale initiatieven inclusief de tijd en middelen voor de betrokken zorgverleners.
  6. Wij benoemen en respecteren bij regionale initiatieven de verschillende belangen en werken vanuit de mogelijkheden samen naar gezamenlijke doelen.
  7. Wij creëren daarom experimenteerruimte, werkend aan een positieve businesscase. Ons uitgangspunt is: zonder innovatie, geen ontwikkeling.
  8. Wij denken groot en beginnen klein! Goede voorbeelden vermenigvuldigen zich.
  9. Wij zijn ‘Kan wel’ denkers en parkeren de beren.
  10. Wij leren continu van elkaar, inspireren elkaar en nodigen anderen uit dat ook te doen. Daarom zorgen wij ervoor dat resultaten gedeeld worden. Wij creëren een lerend netwerk!

Wij zijn: Mevrouw J. van der Dussen, mevrouw A. van Elk-Klink, mevrouw M. van Guldener, mevrouw A.G. Kaspers, de heer R.L.R. van Kraaij, mevrouw A.C. Kroezen, de heer A. Lambalk, mevrouw M.A.M. Lambregts, mevrouw C.M. Nater-Berkeljon, mevrouw F.M. Posthumus, mevrouw C.W. Postma, mevrouw S.A.T. Rutten, mevrouw M. Scheffer, mevrouw E. van der Schoor, mevrouw C.J. Smeets, mevrouw M.R.A. Timmer, mevrouw C. Vermeulen, mevrouw M. van Weering, mevrouw M. Wester, de heer J. Zijp.