Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Lekker in je Lijf

Mensen met overgewicht en een laag inkomen helpen hun gezondheid te verbeteren. Dat is de doelstelling van het programma ‘Lekker in je Lijf’, een gezamenlijke initiatief van Zorg en Zekerheid, de GGD Hollands Midden, de gemeenten en fysiotherapiepraktijken in de regio. Deelnemers ervaren zowel lichamelijk als mentaal dat hun gezondheid is verbeterd. Verder zijn zij blij met het effect van ‘Lekker in je Lijf’ op hun dagelijks leven. Positieve Gezondheid in optima forma. 
Sfeerbeeld

Overgewicht

Vorig jaar had 50,2% van de volwassen Nederlanders overgewicht, wat het risico op ziekten en aandoeningen sterk verhoogt. Uit diverse onderzoeken en experimenten blijkt dat het begeleiding bij bewegen en gezonde voeding een oplossing voor dit groeiende probleem kan zijn.

Lekker in je Lijf

Ook Zorg en Zekerheid deed ervaring op met preventieve leefstijl- en beweegprogramma’s. In 2015 startten wij, samen met GGD Hollands Midden, het programma ‘Lekker in je Lijf’. Gedurende 18 weken kunnen mensen met overgewicht, die verzekerd zijn via een van de gemeentepolissen, kosteloos in een groep aan de slag met hun gezondheid. Dit gebeurt onder professionele en persoonlijke begeleiding van een fysiotherapeut en een diëtist die voorlichting geeft over gezonde voeding.

Positieve gezondheid

‘Lekker in je Lijf’ focust op het volhouden van het gezonde gedrag, ook na afloop van het programma. Het biedt deelnemers verder de kans om kennis te maken met het regulier sport- en beweegaanbod. Met aandacht voor de persoonlijke voorkeur van deelnemers wordt gewerkt vanuit het gedachtegoed van Positieve Gezondheid.