Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Financiële fitheid

Financiële problemen kunnen een grote stempel drukken op je leven. Als je schulden hebt, hangen de consequenties daarvan vaak dreigend boven je hoofd. De stress die daarmee samenhangt is niet alleen mentaal zwaar, maar kan ook fysieke gezondheidsproblemen opleveren. Daarom zetten wij ons graag op verschillende manieren in om financiële problemen te voorkomen, en waar mogelijk te verzachten en op te lossen. Ontdek hier hoe we jou kunnen helpen financieel fit te worden én blijven.

Grip op je geld

Met de stijgende prijzen voor energie, boodschappen en benzine ervaren we allemaal weleens financiële stress. Heb jij ook zorgen over je geldzaken? Zorg en Zekerheid kan je helpen. We werken samen met Geldfit om ervoor te zorgen dat jij grip op je geld krijgt én houdt. Want door snel aan de bel te trekken, voorkom je dat de schulden zich opstapelen. Neem twee minuten de tijd om de test te maken en zie direct hoe jij ervoor staat. Je ontvangt vervolgens tips op maat en krijgt een overzicht van instanties bij jou in de buurt waar je terecht kan voor hulp.

Heb je een specifieke vraag of kom je er zelf niet uit? Zorg en Zekerheid heeft samen met Geldfit een speciale pagina gemaakt met handige informatie. Hier kan je bijvoorbeeld checken of je recht hebt op energietoeslag en ervaringen lezen van andere mensen die door Geldfit zijn geholpen om hun financiële situatie te verbeteren. Ook kun je jouw specifieke vragen stellen via de chat en hulp vinden in de buurt.

Bezoek onze Geldfit-pagina voor meer informatie

Praat je liever anoniem met iemand die met je meedenkt over jouw persoonlijke situatie? Bel dan gratis met 0800-8115.

Sfeerbeeld

Hulp nodig: wat nu?

Wijst de Geldfit-test uit dat je financieel wat hulp kunt gebruiken? Dan vind je na het invullen van de vragen een lijst met instanties in jouw buurt waar je terecht kunt. Ben je specifiek op zoek naar hulp vanuit Zorg en Zekerheid? Bekijk dan de mogelijkheden hieronder.

Hulp bij betalingsproblemen

Voorzie je problemen bij het betalen van je premie de komende tijd? Of heb je al een betalingsachterstand? Dan is het in de meeste gevallen mogelijk om een betalingsregeling af te spreken. Klik hier voor meer informatie en hier voor het formulier om direct een betalingsregeling aan te vragen. Zijn jouw achterstanden hoog of wil je advies op maat? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag mee om je financieel wat meer lucht te geven.

De gemeentepolis

Speciaal voor inwoners met een lager inkomen is er de gemeentepolis: een combinatie van een basisverzekering en een aanvullende verzekering die voordeliger is dan een 'gewone' zorgverzekering. Hierbij krijg je van ons korting op de premie en betaalt jouw gemeente mee. We vinden namelijk dat iedereen recht heeft op goede zorg. 330 gemeenten in Nederland bieden de gemeentepolis aan. Meer informatie vind je hier.

Nederlandse Schuldhulproute

Zorg en Zekerheid is aangesloten bij de Nederlandse Schuldhulproute. Hiermee worden onze klanten met betalings-problemen direct doorverwezen naar de juiste instanties, zodat ze de hulp krijgen die ze nodig hebben. Dat doen we bijvoorbeeld via een verwijzing in mailings of op aanmaningen. Op deze manier helpen we klanten vroegtijdig aan de bel te trekken, zodat de schulden zich niet opstapelen maar juist snel kunnen worden afgelost.

Meer over financiën

Ben je op zoek naar meer tips en informatie over financiële gezondheid? Ontdek dan hieronder de laatste nieuwsberichten, blogs en achtergrondartikelen met een financieel thema.

Nieuws

Huisartsenposten De LIMES zoekt cliëntenraadsleden

De overheid maakt op Prinsjesdag de wettelijke veranderingen in de basisverzekering bekend. Deze veranderingen zijn voor alle zorgverzekeraars hetzelfde. Ook bepaalt de overheid de hoogte van het eigen risico en van de zorgtoeslag.

Lees verder
Nieuws

JINC - Jongeren INCorporated

Een succesvolle loopbaan is niet voor iedereen weggelegd. Daarom steunen wij JINC, een non-profitorganisatie die samen met bedrijven en scholen strijdt voor een samenleving waar je achtergrond niet je toekomst bepaalt.

Lees verder
Nieuws

Vroegsignalering schulden

Zorg en Zekerheid zorgt er samen met de gemeente, woningcorporaties en andere bedrijven voor dat mensen niet in de schulden raken. Ons idee hierbij is dat de financiën op orde hebben, helpt om mensen gezond te houden.

Lees verder