Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Bewegen met de JOGG-beweegbox

Het afgelopen jaar zijn zeven kinderopvanglocaties in Haarlemmermeer gestart met de inzet van de JOGG-beweegbox. Hierin zit van alles om jonge kinderen van 2-4 jaar spelenderwijs te stimuleren om meer te bewegen. Ballen, linten, en balansobjecten zijn zomaar een paar van de materialen die je vindt in zo'n box. Hoe bevallen de boxen?
Sfeerbeeld

Een box vol variatie

De JOGG-beweegbox bestaat uit spelmateriaal voor 75 kinderen. Er zitten materialen in de box, zoals ballen, stapstenen, parachutedoek, linten en balansobjecten. Vanuit de kinderopvanglocaties komen enthousiaste geluiden. Zo biedt de box medewerkers veel variatie in de manier waarop ze beweging kunnen stimuleren bij de kinderen. En het is een mooie manier om kinderen spelenderwijs te laten zien hoe leuk en goed bewegen is! Vooral binnen worden de beweegboxen gebruikt. Zo wordt er bijvoorbeeld een parcours uitgezet in de gang.

In verband met de coronamaatregelen kunnen op dit moment helaas de meeste kinderen niet naar de kinderopvang en gebruikmaken van de beweegboxen. Maar Team Sportservice heeft de leukste tips op een rij gezet om ook thuis te bewegen. Voor zowel kinderen als volwassenen.

De JOGG-beweegbox is een samenwerking tussen JOGG-Haarlemmermeer, Team Sportservice Haarlemmermeer en diverse kinderopvanglocaties in Haarlemmermeer. De beweegboxen zijn mede mogelijk gemaakt door Stichting Zorg en Zekerheid.