Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Wij blijven sponsor van Leiden Marathon, maar anders.

Hoe worden wij samen de gezondste regio van Nederland? Door te laten zien hoe leuk en gezond samen bewegen is. Daarom blijft zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid hoofdsponsor van de Leiden Marathon. Lid Raad van Bestuur Henk Gerla: “Want de marathon brengt de hele regio in beweging.”

Inhoudelijk is het partnership sterk veranderd. Zorg en Zekerheid is nu naamgever van de 10 km. “Deze  afstand is voor meer mensen in de samenleving haalbaar en heeft het in zich om een gezonde leefstijl te bevorderen”, vervolgt Henk Gerla.

Leiden Marathon, 10km, Henk Gerla, Tjeerd Scheffer
Op de startlocatie van de 10km bezegelen Tjeerd Scheffer en Henk Gerla de samenwerking

Door de hernieuwde samenwerking wordt het mogelijk een programma te ontwikkelen om mensen in beweging te krijgen en te stimuleren in beweging te blijven. Een ander onderdeel is het ondersteunen van de sponsorposten die een sterke buurtfunctie vervullen op het sociale vlak. “Buren en wijkgenoten die elkaar zelden of nooit spreken, werken tijdens de marathondag en de voorbereiding daarvan samen”, legt Henk Gerla uit. “Het resultaat:  de onderlinge contacten bloeien op en zo ontstaan spontaan buurtfeestjes.”

Sportieve initiatieven

Zorg en Zekerheid en hardlopen zijn al ruim 25 jaar onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Naast het hardlopen steunt Zorg en Zekerheid veel andere sportieve initiatieven in de regio. Bijvoorbeeld Fietsmaatjes, Bewegen op Recept en JOGG Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst. “Ouders kunnen trouwens de contributie voor de sportclub vergoed krijgen vanuit de aanvullende verzekering”, vertelt Henk Gerla. “Zo stimuleren wij ook kinderen om meer te bewegen.”

Zien bewegen doet bewegen
Naast de Leiden Marathon is Zorg en Zekerheid al jaren sponsor van topbasketbal in Leiden. “We laten zoveel mogelijk mensen kennismaken met deze mooie sport: als bezoeker van een wedstrijd of als een van de deelnemers aan clinics voor de jeugd”, besluit Henk Gerla. “Het groepsgevoel is een prachtige bijvangst van samen sporten. Dat zien we ook bij de Leiden Marathon, die inmiddels door het hele Groene Hart loopt. Hardloopverenigingen die met elkaar samenwerken, lopers die elkaar blijven opzoeken en motiveren, dorpen die vrijwilligers leveren. Samen sporten zorgt voor verbinding. En zien lopen, doet lopen."