Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Alles over je premie

De zorg wordt steeds duurder. De belangrijkste redenen hiervoor zijn hogere prijzen en lonen in de zorg. Deze zorgkosten betalen we met z’n allen via de zorgpremie.

Werken aan beschikbare en betaalbare zorg

Doordat er in Nederland steeds meer mensen zorg nodig hebben, is het een grote uitdaging om ervoor te zorgen dat zorg voor iedereen beschikbaar en betaalbaar blijft. Daarom kijken we samen met zorgverleners en gemeenten hoe we zorg anders kunnen organiseren. Bijvoorbeeld door in te zetten op preventie, mogelijkheden voor digitale zorg uit te breiden en meer tijd voor de huisarts te creëren.

Geen winstdoel

Als zorgverzekeraar hebben wij niet het doel om winst te behalen. Dit is vastgelegd in de zorgverzekeringswet. Al meerdere jaren is onze premie lager dan de kosten per verzekerde en vullen we het tekort aan vanuit onze reserves. Als we geld overhouden, wordt dit geïnvesteerd in de zorg of gebruikt om de premiestijging te beperken.

Hulp bij betalen

In een wereld die steeds duurder wordt, is het betalen van de zorgpremie voor veel mensen een uitdaging. Dat begrijpen we en daarom staan we voor je klaar. Er is bij ons vaak meer mogelijk dan je denkt rondom betalen. Zo betaal je op de manier die het beste bij jou past. Ook als een betaling een keer niet uitkomt.
Lees meer over betaalmogelijkheden

Hoe is de premie opgebouwd?

Binnenkort maken we de premie opbouw van 2024 bekend.
Bekijk hier de premie opbouw van 2024