Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Informatie voor de pers

Heb je een vraag over een persbericht of wil je persoonlijk contact met onze perswoordvoerder? Je kunt Annemargreet Zijlman bereiken via onderstaande contactgegevens.

annemargreet.zijlman@zorgenzekerheid.nl
(071) 5 825 172
(06) 40 084 362

Persbericht

Medicijn-APK hoort bij de apotheker (en niet bij de huisarts)

De Patiëntenfederatie vindt dat huisartsen jaarlijks een gesprek moeten voeren met patiënten die langer dan een jaar medicijnen slikken. Bijzonder, vindt Zorg en Zekerheid. "In onze regio's voert de apotheker deze gesprekken al jaren. Dat is immers dé specialist als het gaat om geneesmiddelen."

Lees verder
Persbericht

Samen in de regio invulling geven aan de IZA-afspraken

Ferdinand Oppenhuizen, huisarts en medisch adviseur bij de eerste multidisciplinaire regio-organisatie van Nederland, vertelt samen met bestuursvoorzitter Ton van Houten van Zorg en Zekerheid, over het belang van de handtekening onder het Integraal Zorgakkoord. En over de plannen voor de regio Zuid-Holland Noord.

Lees verder
Persbericht

Healthcare Potentials versnellen zorgtransitie in de regio

Nog voor het Integraal Zorgakkoord werd op initiatief van Zorg en Zekerheid en Reos een leergang ontwikkeld door Erasmus Centrum voor Zorgbestuur. Inmiddels staan twee groepen Healthcare Potentials klaar om de eerstelijnszorg in de regio te transformeren.

Lees verder
Persbericht

Zuid-Holland Noord komt met regiovisie als antwoord op code rood

Met de regiovisie is Zuid-Holland Noord een van de eerste regio’s die concrete afspraken maakt om de belangrijkste regionale zorgopgaven aan te pakken. De regiovisie vloeit voort uit een samenwerking tussen de ouderenzorgorganisaties in de regio en het zorgkantoor Zorg en Zekerheid.

Lees verder