Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Gemeente Voorschoten kiest weer voor Zorg en Zekerheid

Persbericht
Een betaalbare zorgverzekering met een ruime dekking, speciaal voor mensen met een lager inkomen. Daar gaan de gemeente Voorschoten en zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid samen voor zorgen. Vandaag sloten zij een nieuwe overeenkomst voor minimaal drie jaar. Hierdoor kunnen mensen met een lager inkomen gebruikmaken van de gemeentepolis; een goedkopere ziektekostenverzekering dankzij korting van Zorg en Zekerheid én een maandelijkse bijdrage van de gemeente. 
Sfeerbeeld

Wethouder Werk en Inkomen Paul de Bruijn ondertekende namens de gemeente Voorschoten en Casper van den Bergh namens Zorg en Zekerheid. Wethouder De Bruijn: “Het is goed dat we deze verzekering met korting weer samen met Zorg en Zekerheid kunnen aanbieden aan inwoners met een lager inkomen. De dekking van deze gemeentepolis is maatwerk. Zo kunnen we heel gericht helpen de gezondheid van onze inwoners te verbeteren. Al bepalen inwoners natuurlijk zelf welke polis ze kiezen.”

Ook Zorg en Zekerheid is blij met de nieuwe overeenkomst. “Wij vinden dat de gemeentepolis een maatschappelijke functie vervult”, vertelt divisiemanager Casper van den Bergh van Zorg en Zekerheid. “Zo blijft de zorg ook beschikbaar en betaalbaar voor mensen met een lager inkomen. Zorg en Zekerheid heeft geen winstoogmerk en geen aandeelhouders. Dus wij hoeven op de gemeentepolis niet te verdienen.”

Keuze uit drie pakketten

Inwoners, die in aanmerking komen voor de gemeentepolis, kunnen kiezen uit drie aanvullende pakketten: wie weinig zorgkosten heeft, kiest de AV-Gemeente Basis of AV-Gemeente Standaard. De AV-Gemeente Top verzekering biedt ruime vergoedingen voor mensen die veel zorg nodig hebben.

Vanaf 16 november zijn de pakketten met elkaar te vergelijken op www.gezondverzekerd.nl. Hier kunnen inwoners zich ook aanmelden. Aanvragen komen binnen bij de gemeente Voorschoten. Die beoordeelt deze en kijkt of alle gegevens aanwezig zijn. Is dit het geval? Dan meldt de gemeente de aanvrager aan bij Zorg en Zekerheid.

Intensieve samenwerking

De gemeente Voorschoten en zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid werkten al eerder intensief samen aan zorg en preventie. Beide partners kennen elkaar dus goed. “We weten allebei dat inwoners met psychosociale problemen vaak gezonder worden als ze hulp krijgen via een welzijnscoach, schuldhulp of een leefstijlprogramma”, zegt Casper van den Bergh. “Daarom maken we het mogelijk dat de huisarts inwoners doorverwijst. Hebben mensen in Voorschoten thuiszorg nodig? Sinds deze zomer werken de drie grootste aanbieders van thuiszorg in Voorschoten samen om meer mensen thuis zorg te bieden. Deze samenwerking wordt mede mogelijk gemaakt door Zorg en Zekerheid.”

Zorg en Zekerheid is al jaren partner van JOGG Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst, om kinderen meer te laten bewegen en rookvrij op te laten groeien. De nieuwe samenwerking biedt Voorschoten de kans ook als JOGG-gemeente aan de slag te gaan. Beide partners bieden al samen hulp aan (partners van en) mensen met dementie. Zij kunnen meedoen aan een speciale cursus die hen helpt zich beter voor te bereiden op de vaak onzekere toekomst. Uit onderzoek blijkt dat lotgenotencontact en advies van experts daarbij helpen.

Gezondste versie

Zorg en Zekerheid en de gemeente Voorschoten geloven ook beide in bewegen. “Mede dankzij onze sportieve initiatieven, zoals het Zorg en Zekerheid Circuit met de speciale VoorschotenLoop (die plaatsvindt op 24 maart 2024), de Duin en Bollen Vierdaagse, Fietsmaatjes en onze sportclubactie zien we dat het met de fysieke fitheid in Voorschoten al best goed zit”, besluit Casper van den Bergh. “Jong en oud bewegen hier meer dan het landelijk gemiddelde. Wij helpen alle inwoners van Voorschoten graag dit vol te houden en de gezondste versie van zichzelf te worden.”