Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Hoog bezoek in Zorg en Zekerheid regio

Persbericht
In 'onze' regio Zuid-Holland Noord werken paramedici vaak en goed met elkaar, en met andere zorgprofessionals in de buurt, samen. Daarom bracht minister Ernst Kuipers deze week een werkbezoek aan Lisse. Henk Gerla, lid Raad van Bestuur en seniorzorginkoper Paramedische Zorg James Claus waren namens Zorg en Zekerheid hierbij aanwezig.
Sfeerbeeld

Zowel Zorg en Zekerheid als de paramedici kregen een mooi compliment van de minister: “Paramedici kunnen helpen de zorg toegankelijk te houden. Met de juiste voorwaarden kunnen zij onnodige verwijzingen voorkomen, de huisarts ontlasten en behandelingen uit de tweede lijn overnemen. Ook kunnen paramedici bij een geplande ziekenhuisopname van tevoren ondersteunen, zodat mensen na een ziekenhuisopname sneller naar huis kunnen.”

Samenwerking

“Om dit soort resultaten te bereiken, werkt de paramedische zorg in Lisse onderling intensief samen”, vervolgt de minister, “zodat zij met één stem met andere zorgverleners in gesprek kunnen. Mooi om te zien hoe regionaal zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid deze samenwerking ondersteunt.”

Tijdens het werkbezoek werd de minister uitgebreid bijgepraat over de meerwaarde van paramedici. “Zij spelen een belangrijke rol in de zorg”, aldus minister Kuipers. “Ze staan dicht bij de patiënt door hen te helpen in hun dagelijks functioneren en het op peil houden van hun gezondheid.”

Zorg en Zekerheid gaf tijdens het werkbezoek aan dat we al jaren investeren in samenwerking binnen de eerste lijn. “Wij zien dat samenwerking tussen zorgprofessionals in de buurt oplevert; voor de zorgprofessionals én voor onze verzekerden, want zij krijgen de zorg die hen het beste helpt”, zegt Henk Gerla.

Innovatie

Zorg en Zekerheid ziet in de multidisciplinaire samenwerking ook nadrukkelijk de rol van de paramedici. “Daarom gaan wij graag innovatietrajecten met hen aan, zoals het project Orthopedie in de regio Amstelland", vertelt James Claus. "Hierbij kan ziekenhuiszorg worden voorkomen. Een mooi voorbeeld van passende zorg én van de Juiste Zorg op de Juiste Plek.”

Die samenwerking gaat wat Zorg en Zekerheid betreft verder dan alleen het leveren van zorg. "Wij vinden het belangrijk dat de huisarts samenwerkt met de apotheker, de praktijkondersteuner, de wijkverpleegkundige en/of de paramedici. Daarom eisen we dat het bestuur van de regio-organisatie multidisciplinair is. Beter voor de patiënt en beter voor de zorg."

De groepsfoto van het werkbezoek werd gemaakt in de Lissense beweegtuin, die mede mogelijk werd gemaakt door Zorg en Zekerheid