Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Opzeggen verzekering

Opzeggen is meestal niet nodig

Denk je erover na om per 1 januari 2023 aan te melden bij een andere zorgverzekeraar? Opzeggen bij Zorg en Zekerheid is niet nodig als jij je vóór 1 januari 2023 aanmeldt bij een andere zorgverzekeraar. De nieuwe verzekeraar zegt jouw verzekering bij ons op. De zorgverzekeraars hebben dit zo met elkaar afgesproken. Wel zo makkelijk!

Heb je aan het eind van het jaar nog een betalingsachterstand? Dan is opzeggen per 1 januari niet mogelijk en loopt jouw verzekering door naar het volgende jaar.

Wanneer is opzeggen wel nodig?

  • Als je naar het buitenland vertrekt of daar al woont, kijk dan op Het buitenland: wonen en werken of je moet opzeggen.
  • Als je pas in januari voor een andere verzekeraar wil kiezen voor het komende jaar, kan dat nog tot uiterlijk 31 januari. Het is dan noodzakelijk dat je tussen 1 november en uiterlijk 31 december van dit jaar bij ons opzegt. Gebruik hiervoor dit opzegformulier.

Twijfel je nog?

Onze klantadviseurs kunnen je helpen met het kiezen van de voor jou meeste geschikte verzekering. Bel ons op  (071) 5 825 825.

Wanneer is tussentijds opzeggen mogelijk?

Enkele situaties waarin je jouw verzekering ook tussentijds kunt opzeggen
door gebruik te maken van dit opzegformulier:

  • Als je 18 jaar bent geworden.
  • Als wij de premie- en/of polisvoorwaarden wijzigen. Je kunt je verzekering dan opzeggen vanaf het moment dat je van deze wijziging op de hoogte bent gebracht tot het moment waarop de wijziging daadwerkelijk ingaat.
  • Als je medeverzekerde bent.

Bedankt voor je feedback!

Er is een fout opgetreden. Wil je het later nog een keer proberen?

Verder lezen