Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Artikel: Een gezonde levensstijl | avondmaaltijd

Het diner is vaak de grootste maaltijd van de dag en zo heb je dus ook de mogelijkheid om zoveel mogelijk gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen. Toch is dit ook het moment van de dag dat we moe zijn en honger hebben. Het is ook de maaltijd waar we snel iets bestellen als we in tijdnood zitten.

Met deze tips eet je ’s avonds gezond. Probeer ook zeker het gezonde en snel te maken recept!

Tips

  1. Kook in het weekend extra.

  2. Een goede kop soep van groente met een broodje en als toetje fruitsalade is een volwaardige avondmaaltijd.

  3. Zorg altijd voor een noodpakketje in de vriezer en voorraadkast zoals bijv. zalm, spinazie en pasta. Ook dit is zo klaar en is een volwaardige maaltijd.

  4. Knabbel tijdens het koken alvast wat snoepgroente om de ergste honger te stillen. Zo heb je gelijk weer wat extra groente binnen.

Nasi Goreng met gebakken banaan

Dit heb je nodig voor vier personen:

250 gram ongekookte rijst – 800 gram Chinese wokgroente – 400 gram magere kipfilet – 2 bananen – 2 eieren – 2 eetlepels melk – 2 eetlepels sojasaus – peper/zout – 2 eetlepels olijfolie – 2 teentjes knoflook – 1 zakje nasi kruiden

Aan de slag

Voorwerk: snijd de kipfilet en marineer deze met peper, zout, knoflook en sojasaus. Klop in een kom de twee eieren en de melk met de garde los voor een omelet. Pel de bananen en snij ze overdwars en door midden in acht gelijke stukken.

Kook de rijst. Braad de kipfilet in de olie in ongeveer acht minuten gaar en haal deze uit de pan. Doe nu de wokgroente in de pan en smoor deze gaar. Als de wokgroente gaar is doe je de kipfilet en de nasikruiden erbij. Bak een omelet. Bak de bananen in een koekenpan met één eetlepel olijfolie. Als laatste schep je de rijst door het vlees en de groente. Serveer er komkommer en augurk bij. Variatietip: je kunt ook eens een vleesvervanger gebruiken zoals quorn of tofu.

Per portie: 525 kcal

Tip! Lees meer over de Weight Counseling Methode