Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Artikel: Een gezonde levensstijl | Terug naar de basisvoeding, terug naar eerlijke producten

Je kunt als consument in de winkel kiezen uit een enorme hoeveelheid producten. Deze producten kun je onderverdelen in welvaartsproducten en eerlijke producten.

Eerlijke producten

Onder eerlijke producten verstaan we voedingsmiddelen die zo dicht mogelijk bij de natuur staan. Denk aan onbewerkte groente, fruit, vis en vlees. Een boterham komt dichtbij een eerlijk product. Een aardappel is een nog beter voorbeeld, want die komt zo uit de grond. Een candybar daarentegen is een typisch welvaartsproduct. Dit welvaartsproduct is zo bewerkt dat je niet meer kunt zien waar het van gemaakt is. Dit geldt ook voor alle toetjes die er tegenwoordig zijn. Door hun vele bewerkingen is bijna niets meer te zien van het eerlijke product yoghurt of kwark.

Door te kiezen voor eerlijke producten draag je bij aan een gezonde levensstijl en help je jezelf om makkelijker af te vallen en je gewicht op peil te houden.

Tip!

Kijk het boodschappen doen eens naar hoeveel procent aan producten in je winkelwagentje eerlijk zijn. 70 à 80 % zou een topscore zijn!

Lees meer over de Weight Counseling Methode