Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Paramedische zorg

Hier vindt u informatie voor zorgspecialisten in paramedische beroepen en ons Zorginkoopbeleid Paramedische zorg. Ook onze contactgegevens vindt u via deze pagina.
Sfeerbeeld

Zorginkoopbeleid paramedische zorg

In ons Zorginkoopbeleid leest u wat u van onze inkoopactiviteiten kunt verwachten. Ook is aangegeven aan welke voorwaarden zorgverleners moeten voldoen om in aanmerking te komen voor een overeenkomst.

Declareren COVID-herstelzorg

Er is een voorwaardelijke toelating tot de basisverzekering van de paramedische herstelzorg voor patiënten met COVID-19. Voor de paramedische beroepsgroepen (fysiotherapie, oefentherapie, diëtetiek, ergotherapie en logopedie) zijn wijzigingen doorgevoerd om deze corona-gerelateerde zorg te kunnen declareren.

Bekijk alle informatie over het declareren van deze zorg in het ZN document.

Nieuwsberichten

Update: Zorg en Zekerheid heeft in de maand november 2022 een contractaanbod gedaan aan de zorgaanbieders van de zorgovereenkomst ‘Preventieve voetzorg.

Zorg en Zekerheid heeft in haar Zorginkoopbeleid 2023 opgenomen dat in september 2022 de zorgovereenkomsten worden aangeboden. Voor de verstrekking Voetzorg wordt dit niet gehaald. De reden hiervoor is dat het Zorginstituut recent de duiding voor voetzorg heeft gewijzigd. De NZa is momenteel bezig om de beleidsregel te herzien zodat deze aansluit bij de gewijzigde duiding. Wij zijn hierover in contact met de Nederlandse Vereniging voor Podotherapie en doen er alles aan het contractaanbod zo spoedig mogelijk na bekendmaking van de herziene beleidsregel te doen. De zorgaanbieders hebben vanaf het moment dat de bovengenoemde zorgovereenkomsten alsnog worden aangeboden 6 weken de tijd om de zorgovereenkomst te ondertekenen.

Contactgegevens

Onze contactgegevens vindt u hier.

Informatie per beroepsgroep