Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Besparen op je zorgverzekering

Wil je besparen op je zorgverzekering? Wij geven je een aantal tips en kortingsmogelijkheden.

Korting op jouw premie per (half) jaar

Betaal je premie per half jaar in plaats van per maand. Dan krijg je 0,75% korting op jouw totale premiebedrag, dus zowel op je basis- én aanvullende verzekering. Als je je premie per jaar betaalt, ontvang je zelfs 1,5% korting!

Verwacht je geen of weinig zorgkosten? Dan kun je je (vrijwillig) eigen risico verhogen

Iedereen die een zorgverzekering afsluit, heeft € 385,- verplicht eigen risico. Verwacht je geen of weinig zorgkosten? Dan kun je je eigen risico verhogen. Dit heet je vrijwillig eigen risico. Hoe hoger je eigen risico, hoe meer korting. Maar let op: er zitten ook risico's aan.

Lees meer over het vrijwillig eigen risico

Twee mannen achter een laptop

Regel je verzekeringszaken online

  • je ontvangt je post digitaal. Wij sturen een e-mail als er een factuur of declaratieoverzicht voor je klaarstaat in MijnZZ;
  • je betaalt je premie via automatische incasso.

Bereken jouw premie

* met uitzondering van AV-Gemak Regio, AV-Gemak en Module Buitenland

Zorgtoeslag

Voor sommige mensen is het mogelijk om zorgtoeslag te krijgen. Dit is een bijdrage van de overheid voor de kosten van je zorgverzekering. Of je zorgtoeslag krijgt en hoe hoog de toeslag is, hangt af van je inkomen.

Op de website toeslagen van de Belastingdienst lees je wat de voorwaarden zijn. En hoe je zorgtoeslag bij de Belastingdienst aanvraagt.

Collectiviteitskorting

Met veel organisaties hebben wij collectieve afspraken gemaakt. Bekijk of jouw werkgever, (sport)vereniging of onderwijsinstelling ook afspraken met ons heeft gemaakt en krijg korting op jouw premie.

Bereken jouw premie

Bedankt voor je feedback!

Er is een fout opgetreden. Wil je het later nog een keer proberen?