Previous Page  18 / 20 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 18 / 20 Next Page
Page Background

Een goed ontbijt

FOTOGRAFIE iStock

18

GeZZond 40 | maart 2017

Eén op de vijf Nederlandse werknemers slaat regelmatig het ontbijt over.

Vooral vijftigplussers starten de dag vaak zonder een ochtendmaaltijd.

Een gemiste kans, een goed ontbijt is het beste begin van de dag.

Daarom in de nieuwe rubriek

GeZZond Leven

speciale aandacht voor

het ontbijt.

Leven

GeZZond

N

a een nacht

slapen heeft

het lichaam

energie en

voedingsstof­

fen nodig, zoals vitamines

en mineralen, om aan de

dag te beginnen. Door te

ontbijten komt de stof­

wisseling op gang en zal

het lichaam gedurende

de dag alle voeding beter

kunnen verwerken. Als u

niet ontbijt is de kans

groot dat u halverwege

de ochtend alsnog trek

krijgt en dan sneller naar

ongezonde snacks zoals

koek en snoep grijpt.

Door te ontbijten krijgt u

meer energie en bent u

scherper. Ontbijten is

goed voor school- en stu­

dieprestaties en de pro­

ductiviteit op het werk.

Nog meer voordelen

Door te ontbijten kunt

u een ochtendhumeur

voorkomen.

Ontbijten is goed voor

de stoelgang, zeker als

er veel vezels in zitten.

Mensen die ontbijten

hebben vaker een goed

gewicht dan niet-

ontbijters.

Ontbijten laat kinderen

zien wat een gezond

voedingspatroon is.

Ingrediënten voor een gezond ontbijt

300 tot 400 kcal

1

vezels

2

mager

beleg

4

fruit en

groente

volkorenbrood

volkoren ontbijtgranen

zonder toegevoegde

suikers (havermout en

muesli)

20+-(smeer)kazen

met minder zout

kipfilet of beenham

halvajam of appelstroop

magere of halfvolle

melk

magere of halfvolle

yoghurt

plakjes banaan

of appel op brood

fruit door de yoghurt

groente op de boterham

+

+

+

20+

3

zuivel

Kijk voor meer ontbijt- en belegtips bij

voedingscentrum.nl