Previous Page  18 / 20 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 18 / 20 Next Page
Page Background

hap

In de rubriek HAP aandacht voor gezonde voeding.

Dit keer: pruimen.

Aantal porties:

4

De pruim is

de vrucht met

de meeste

antioxidanten.

Pruimen van

Hollandse bodem

zijn verkrijgbaar

van mei tot en met

oktober.

Pruimen bevatten,

naast vitamine C, B,

en E, betacaroteen en

mineralen als:

calcium, magnesium,

ijzer en koper.

Pruimen werken als

laxeermiddel en helpen

tegen constipatie.

Prima (te) pruimen

Pruimenbomen

kunnen overal groeien,

dus ook bij u in de tuin.

Ze verlangen wel een

zonnige plek met

vruchtbare grond.

Gedroogde pruimen

bevatten net zoveel

voedingsstoffen

als verse pruimen.

recept

FOTOGRAFIE iStock

250 g c uscous

1 eetlepel

olijfolie

40 g boter

4 ontpitte

pruimen

6 gedroogde

abrikozen

1 bakje

pistachenoten

1 schoonge-

boende limoen

0,5 theelepel

kaneel

1 eetlepel

rietsuiker

0,5 bakje munt

2 bolletjes

fijngesneden

Chinese

stemgember

0,5 beker

hangop

250 ml kokend

water

1 theelepel

zout

Doe de couscous in een pan en voeg de olie en 250 ml

kokend water toe. Laat afgedekt 2 minuten wellen. Zet

de pan op laag vuur, voeg de boter toe en laat al roerend

smelten. Snijd de pruimen en abrikozen in dunne parten.

Rooster de pistachenoten met 1 theelepel zout 3 minuten

in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op

een bord.

Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

Roer het limoenrasp en -sap, de kaneel en de suiker door

de couscous. Voeg de pruimen, abrikozen, pistachenoten,

munt en gember toe. Serveer met de hangop en eventueel

wat honing. Lekker met gegrilde kipfilet en wortelsalade.

(bron: Allerhande)

Couscous met abrikoos en pruim

Benodigdheden

18

GeZZond 38 | september 2016