Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Sfeerbeeld

Gezzond magazine augustus 2022

In de Gezzond lees je drie keer per jaar de mooiste verhalen van mensen uit de buurt. En natuurlijk van Zorg en Zekerheid. Laat je inspireren de gezondste versie van jezelf te worden en ontdek meer over hoe we samen de buurt gezonder maken. Met leuke initiatieven, gezonde recepten, trainingstips en meer.
Sfeerbeeld

De suptraining van Cathelijn van Rijswijk

Stand up paddling, ofwel suppen: veel mensen hebben het ontdekt als leuke manier om de buurt vanaf het water te verkennen. Een supboard leent zich ook voor een next level work-out. Cathelijn van Rijswijk neemt je mee tijdens haar training en geeft je tips.

Lees meer over de training van Cathelijn

Sfeerbeeld

Gezzond recept: ‘Green power booster’

Ontbijten met een groene smoothie zorgt voor een gezonde start van de dag. “Dat kan net dat duwtje in de rug zijn om ook de rest van de dag gezond bezig te zijn”, zegt Iris de Goede. Speciaal voor Gezzond bedacht ze een groene smoothie.

Bekijk recept

Sfeerbeeld

Hoe zit het nu écht met psychosociale gezondheid?

Geluk: daar streven we allemaal naar. Maar wist je dat de mate waarin je je gelukkig voelt ook grote impact heeft op je gezondheid? Jan Joost Meijs is voorzitter van ‘Welzijn op Recept’ en vertelt over de impact van psychosociale gezondheid.

Lees hier hoe het écht zit

Sfeerbeeld

Mijn vitaal: Geen insulinespuit, maar gezonde voeding voor Peter

In 2003 onderging Peter van de Laar (71) nietsvermoedend een gezondheidsonderzoek. Het was standaard en Peter verwachtte niets geks. Hij voelde zich hartstikke goed! Maar toen de uitslagen binnen waren bleek dit toch anders...

Lees Peters verhaal

Sfeerbeeld

In de benen: De Ronde Om Alphen

Op 26 juni vond de Ronde Om Alphen plaats. De routes hebben we voor je opgeslagen, want die zijn ook zonder evenement de moeite waard! Ze leiden je door de dorpen rond Alphen aan den Rijn en langs de bijbehorende weilanden en plassen.

Bekijk de routes

Sfeerbeeld

Buurtclub Leefstijl: De sociale stok achter de deur

Gezond leven wil iedereen. Maar dat is niet altijd makkelijk. Het helpt als je het samen met anderen kunt doen én als het leuk is. Jolanda Peper zette daarom Buurtclub Leefstijl op.

Lees meer over Buurtclub Leefstijl

Geen Gezzond meer ontvangen?

Afmelden voor Gezzond magazine