Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Zorgen voor minder armoede

Zorg en Zekerheid zorgt ervoor dat iedereen toegang heeft tot goede en betaalbare zorg. Lees hier hoe we bijdragen aan armoedebestrijding.
Sfeerbeeld

Financiƫle stress heeft een direct effect op onze gezondheid. Mensen met geldzorgen ervaren hierdoor soms ook gezondheids- en sociale problemen. Dat willen we graag voorkomen.

Zorg en Zekerheid investeert actief in jouw financiƫle gezondheid. Dat doen we in de eerste plaats door vroegtijdig te helpen. Zo proberen we schulden en overdracht aan een deurwaarder voor te zijn. We informeren verzekerden bijvoorbeeld actief over de mogelijkheden van onafhankelijke schuldhulpinstanties. Ook zijn we deelnemer aan de Nederlandse Schuldhulproute (NSR):

Sfeerbeeld

Daarnaast willen we onze verzekerden met schulden helpen. Dat doen we zelf, door te kijken naar de mogelijkheden. Ook werken we samen met gemeenten. Als er toch een incassopartner moet worden ingezet, dan werkt deze volgens het beginsel van maatschappelijk verantwoord incasseren.

Verder blijft Zorg en Zekerheid bewust een gemeentepolis bieden aan inwoners die dat nodig hebben.

Kansen op de arbeidsmarkt

Kinderen die opgroeien in armoede hebben minder kans op een goede baan. Daarom werkt Zorg en Zekerheid sinds 2020 samen met JINC, een organisatie die strijdt voor gelijke kansen en focust op het talent van jongeren. Zo geven onze medewerkers bijvoorbeeld gastlessen op middelbare scholen. Ook bieden wij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt tijdelijk werk.

Meer informatie