Background Image
Previous Page  16 / 19 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 16 / 19 Next Page
Page Background

16

GeZZond 37 | juni 2016

hap

In de rubriek HAP aandacht voor gezonde voeding.

Dit keer: courgette.

Aantal porties:

4

Bewaar een

courgette op

een koele plaats,

circa 12 graden,

maar liever niet

in de koelkast.

Stevige courgettes

zijn ongeveer

een week

houdbaar.

Het is niet nodig een

courgette te schillen,

wassen is voldoende.

Afhankelijk van het

gebruik de courgette

in blokjes of plakjes

snijden. De kook- of

baktijd bedraagt

circa 8 minuten.

Een courgette moet bij aankoop stevig

aanvoelen en een gave schil hebben. Een

stukje van de steel moet duidelijk zichtbaar

zijn. Zonder dat bederven ze eerder.

Courgette is een vruchtgroente

en behoort tot de familie van de

komkommerachtigen.

Koele courgette

Vitamine C: 16 mg

B-Caroteen: aanwezig

IJzer: veel

Kcal: 28

De vrucht­

groente wordt

het hele jaar

aangevoerd uit

Zuid-Europese

landen.

Vanaf april

tot en met

november komt

de courgette

van eigen

bodem.

recept

FOTOGRAFIE iStock

3 courgettes

Parmezaanse kaas

naar behoefte

2 eetlepels pesto

2 lepels olijfolie

4 eetlepels pijnboom-

pitten

een spiraalsnijder

(spirelli)

Snijd de uiteinden van de courgettes af. Rasp de courgettes met de

spiraalsnijder in lange dunne sliertjes of doe dit met een scherp mesje.

Verhit in een wok de olijfolie en wok de courgettes gedurende 3-4

minuten totdat het geheel goed warm is.

Rooster in een ander klein koekenpannetje de pijnboompitten goudbruin.

Voeg de pesto en pijnboompitten toe aan de courgette sliertjes en

garneer naar behoefte met Parmezaanse kaas.

Serveer eventueel met volkoren pasta. Zonder pasta een smaakvolle

koolhydraatarme variatie!

Courgettepasta (courgetti)

Benodigdheden

De favoriete recepten van Jutta Koehler en Lydia Veerman

vindt u op

facebook.com/zorgenzekerheid

Favoriet

recept van

diëtiste Anne

(p. 11-13)