Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Artikel: Een gezonde levensstijl | toetje

Nagenieten van een heerlijke avondmaaltijd en je verheugen op nog iets zoets toe… Zou dat ook gezond kunnen? Ik ben van mening dat het toetje lekker en gezond kan zijn. Heb je die dag al twee stuks fruit gehad en al zuivel gegeten? Met onderstaande recepten krijg je alsnog deze voedingsstoffen binnen. Bovendien zijn ze gezond én heel lekker!

  Hangop met aardbeien en frambozen

  Dit heb je nodig voor vier personen:

  250 gram aardbeien – 250 gram frambozen – 500 ml hangop – poedersuiker

  Aan de slag

  Was het fruit en houd 4 aardbeien en 8 frambozen apart. De rest van de aardbeien en frambozen pureer je met een staafmixer fijn. Vervolgens doe je in vier grote wijnglazen laagje voor laagje het gepureerde fruit en de hangop. Dit herhaal je totdat de glazen vol zijn. Je eindigt met de hangop en als topping verdeel je het achtergehouden fruit over de glazen. Voor het serveren bestuif je het fruit met poedersuiker.

  Per portie: 118 kcal

  Appel uit de magnetron met Vanillevla

  Dit heb je nodig voor vier personen

  4 grote appels – 60 gram rozijnen – kaneel – 250 ml vanillevla – 250 ml magere yoghurt

  Aan de slag

  Schil de appels en haal het klokhuis eruit met een appelboor. Zet de appels in een schaal die geschikt is voor de magnetron. Doe de rozijnen in de gaatjes van de appels en strooi er ook wat kaneel in. Zet de schaal in de magnetron en verwarm de appels in ongeveer vijf minuten op 800 W. Controleer na twee en een halve minuut of het geen ‘appelpap’ wordt. Serveer de appels met de vanillevla en de magere yoghurt die je door elkaar mengt. Zo’n appel is ook heerlijk bij de koffie of thee.

  Per portie: 150 kcal

  Tip! Lees meer over de Weight Counseling Methode