Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Blog: Verwerk je krabbels

Wanneer je even snel iets wilt onthouden, dan krabbel je de taak of de gedachte waarschijnlijk op om het even welk papiertje: een memoblok, een post-it of de achterkant van een enveloppe. Het blaadje belandt vervolgens ergens op je bureau.

Nu denk je wellicht dat je plotselinge ingeving, eenmaal veilig op papier geparkeerd, zal leiden tot actie. Maar dat is vaak niet zo! Al snel ga je zo op in het hier-en-nu dat je die losse velletjes op je bureau totaal niet meer opmerkt, terwijl je brein de herinnering eraan ondertussen wist.

Beoordeel elk papiertje op zijn waarde

Besef dus dat je notities nog verwerkt moeten worden. Verzamel aan het einde van de dag de losse krabbels en filter actie van informatie. Ga na welke notities nog relevant zijn en beoordeel elke papiertje op zijn waarde. Dat geeft je de zekerheid dat alle losse eindjes zijn afgehecht en zo ontstijg je het ad-hocwerken en de waan van de dag.

Verwerk losse aantekeningen zo snel mogelijk

Verwerk losse aantekeningen dus zo spoedig mogelijk op de beste plek en gooi de bijbehorende blaadjes weg. Wanneer je dan ook nog één kladblok gebruikt in plaats van losse memo’s weet je zeker dat je nooit meer iets over het hoofd zult zien.

Lees meer over professional organizer Martine Vecht.