Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Blog: Voor alle zekerheid

Het project is afgerond, de deal is gesloten, maar het hele dossier met voorwerk, conceptstukken en correspondentie wegdoen? Dat nooit! Misschien gaat er ooit iets mis of er komt een klacht over de gang van zaken. Gelukkig kun jij dan precies achterhalen wat er destijds is afgesproken.

Het bedrijfsarchief

Daarnaast rekenen anderen erop dat jij alles bewaart. Zij kunnen het zelf niet altijd meer vinden en dan help jij ze graag uit de penarie. Om dezelfde reden heb je ook een verzameling verweesde boeken, tijdschriften en artikelen in je kast die collega’s op jouw bureau hebben gedropt. ‘Dat vind jij vast interessant’, zeiden ze er hartelijk bij. ‘Daar ben ik vanaf,’ dachten ze stiekem.

Ordners in overvloed

Je voorganger heeft je trouwens ook een kast vol ordners nagelaten. Een belangrijke erfenis met nuttige informatie, daarvan ben je overtuigd. In die nostalgische, stoffige ordners zouden zomaar relevante stukken kunnen zitten. Dat er nooit een haan naar kraait wil nog niet zeggen dat het weg kan. Of toch?

Ondertussen puilen je kasten uit, loop je achter met opruimen en heb je eigenlijk nooit meer iets nodig uit je goed georganiseerde archief. Uitsluiten dat de informatie ooit nog van pas komt: dat kan niet. Beseffen dat de verantwoordelijkheid voor het bedrijfsarchief niet op jouw schouders hoeft te berusten: dat kan misschien wél.

Lees meer over professional organizer Martine Vecht.