Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Sfeerbeeld

Gezzond magazine september 2023

In de Gezzond lees je drie keer per jaar de mooiste verhalen van mensen uit de buurt. En natuurlijk van Zorg en Zekerheid. Laat je inspireren de gezondste versie van jezelf te worden en ontdek meer over hoe we samen de buurt gezonder maken. Met leuke initiatieven, gezonde recepten, trainingstips en meer.
Sfeerbeeld

Ledenraad aan het woord: We laten niemand achter

In elke Gezzond kun je lezen waar de leden van onze Ledenraad zich mee bezig houden en welke adviezen zij uitbrengen. Deze keer is Petra Suurmond aan het woord.

Lees column

Sfeerbeeld

Mijn vitaal: Van persoonlijke strijd naar kracht

Rik Strengers (37) was in zijn jeugd erg onzeker en angstig. Dat zorgde voor een lastige pubertijd. Met hulp van buitenaf is hij hier helemaal bovenop gekomen. Nu helpt Rik als coach andere jongeren om weer mentaal gezond te worden.

Meer lezen

Sfeerbeeld

Duurzame zorg: In één keer de zilveren Milieuthermometer Zorg

WIJdezorg, een organisatie met zeven zorglocaties in het Groene Hart, heeft in één keer het zilveren niveau behaald. “Brons hebben we overgeslagen”, zegt Marinelle Scheltema, Teamleider Algemene Zaken bij WIJdezorg.

Lees hier hoe ze dit deden

Sfeerbeeld

De judotraining van Yos

Of je nu wandelt, danst of (elektrisch) fietst: regelmatig bewegen is gezond! In deze rubriek gaan we mee met het beweegmoment van iemand uit de buurt. Deze keer vertelt judoleraar en sportpedagoog Yos over zijn YoLo-training.

Meer lezen

Sfeerbeeld

In de buurt: Hoe houd jij het vakantiegevoel vast?

In deze rubriek stellen we regelmatig een vraag aan mensen uit de buurt. Deze keer geven Mark, Femke en Lian antwoord op de vraag: Hoe houd jij het vakantiegevoel vast?

Meer lezen

Sfeerbeeld

Gezzond recept: Marokkaanse couscous

Elke dag kunnen de medewerkers van Zorg en Zekerheid genieten van een heerlijk warm of koud gerecht in het bedrijfsrestaurant. Hiervoor worden vaak groenten en kruiden uit onze eigen biotuin gebruikt. Medewerker Omar Hashas zette onlangs een speciaal familierecept op het menu! 

Bekijk recept

Sfeerbeeld

Beter in jouw buurt

Samen met verschillende partners organiseren wij evenementen, acties en (zorg)initiatieven voor jou. We lichten er een paar voor je uit.

Meer lezen

Sfeerbeeld

Hoe zit het nu écht met samen fietsen?

Jan Burgmeijer is oprichter van het landelijke initiatief Fietsmaatjes en vertelt in deze editie van Gezzond alles over de voordelen van samen fietsen.

Meer lezen

Sfeerbeeld

Gezocht in de regio Leiden: 60-plussers die fitter willen worden

Woon je in de buurt van Leiden en wil je gratis sporten en gezonder eten? Doe dan mee aan het wetenschappelijke VOILA-onderzoek. 

Meer lezen

Sfeerbeeld

In de benen: De Duin en Bollen Vierdaagse

Vier dagen wandelen door de prachtige Duin en Bollenstreek; dat kan weer tijdens de Duin en Bollen Vierdaagse van 12 t/m 15 oktober!

Kortingscodes en inschrijven

Sfeerbeeld

Doe mee: hulp op maat bij het stoppen met roken én om meer te bewegen

Rook je en beweeg je te weinig? Dan heb je een groter risico op hart- en vaatziekten en astma. Het Perfect Fit-programma kan je helpen gezonder te leven. 

Meer lezen

Sfeerbeeld

Hersenkraker

Kraak je brein en doe de hersenkraker! Je maakt kans op twee kaarten voor de Duin en Bollen Vierdaagse.

Maak de hersenkraker

Geen Gezzond meer ontvangen?

Afmelden voor Gezzond magazine