Table of Contents Table of Contents
Previous Page  12 / 28 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 12 / 28 Next Page
Page Background

Vitale medewerkers

duurzaam inzetbaar!

Zorg en Zekerheid heeft duurzame inzetbaarheid

als doelstelling opgenomen in haar HR-beleidsplan.

Verschuivingen in de AOW-gerechtigde leeftijd,

waardoor iedereen langer moet doorwerken,

de steeds verdergaande technologische

ontwikkelingen en innovaties en de vergrijzing en

ontgroening zijn een greep uit de ontwikkelingen

die duurzame inzetbaarheid noodzakelijk maken.

Al deze ontwikkelingen hebben ook consequenties

voor de medewerkers van Zorg en Zekerheid.

Hélène Filemon,HR-adviseur, vertelt wat de

Commissie WelZZijn in 2015 heeft ondernomen om

in te spelen op deze ontwikkelingen en de mogelijk

op ons afkomende consequenties.

Inmiddels weten we dat de meesten van ons tot

het 67e levensjaar moeten doorwerken. Het wordt

daarmee nog noodzakelijker om te zorgen, dat onze

kennis en ervaring op peil blijft, zodat we aan het

arbeidsproces kunnen blijven deelnemen.

Voor medewerkers die vitaal zijn en goed in hun vel

zitten, zal dit makkelijker te realiseren zijn. Zorg en

Zekerheid besteedt daarom al een aantal jaren

aandacht aan vitaliteit en gezondheid. Ieder jaar

bedenkt de Commissie WelZZijn allerlei activiteiten

of interventies, die gericht zijn op het versterken of

verbeteren van de vitaliteit van onze medewerkers.

Het uitgangspunt hierbij is, dat de acties

laagdrempelig zijn en zeker niet belerend.

De Commissie WelZZijn gaat ervan uit dat

medewerkers zelf de verantwoordelijkheid nemen

om hun gezondheid op peil te houden, maar wil

daarin graag faciliteren.

De activiteiten die georganiseerd worden,

sluiten zo veel als mogelijk aan op de behoefte bij

medewerkers. In 2015 hebben we deze behoefte

gepeild middels een enquête onder alle mede-

werkers. Het resultaat was weer een mooie kalender

boordevol activiteiten, zoals volleybal, badminton,

clinics hardlopen en wandelen en Pilatus. Gezien de

grote belangstelling in de voorgaande jaren werd ook

de voedingsdeskundige weer ingevlogen en is de

complimentenweek opnieuw georganiseerd.

Tijdens de kerstkookworkshop, die de Commissie

organiseerde, kreeg ook onze verandering richting

een Conversation Company een plek. Klanten

werden uitgenodigd om met medewerkers een

kerstdiner te bereiden. Het M-team nodigde klanten

uit die eennegatieve ervaring hadden met onze

organisatie, zodat tijdens het koken hierover gepraat

kon worden. Alle klanten stelden dit zeer op prijs.

Deze positieve reacties en de grote belangstelling

voor de georganiseerde activiteiten geeft de

Commissie weer energie om voor het volgende jaar

met minstens weer zo’n mooie activiteitenkalender

te komen als in 2015.

12

Sociaal jaarverslag 2015